Çarpıcı iOS - Android verileri!

Hem Android hem iOS için büyük işlere imza atan gruptan detaylı bir iOS - Android araştırması...

iOS ve Android gerçekleri!

iOS ve iPhone'daki birçok oyunda kullanılan Unity motorunun geliştiricileri, oyunlardan topladıkları işletim sistemi ve donanım verilerini paylaştılar.

Bad Piggies'ten Mini Motor Racing'e sayısız oyunun faydalandığı Unity'nin geliştiricilerine göre iOS cihazlarının yüzde 86'sı, işletim sisteminin son sürümü olan iOS 6'yı kullanıyor. iOS 5'in kullanım oranı ise sadece yüzde 10. Android'de ise geçişin çok daha yavaş olduğu gözleniyor. Android'li cihazların yüzde 68'i Android 4 ve üzerinden oluşuyor. İki senelik Android ise 2.3 hala yüzde 27'lik bir kullanım oranına sahip.

Unity geliştiricilerinin topladığı donanımsal bilgiler ise şöyle;

- iOS'taki Unity tabanlı oyunların büyük çoğunluğu, yani yüzde 17.8'i iPhone 4S'te oynanıyor. Onu yüzde 16.4 ile iPhone 5 izliyor. Toplamda ise Unity verilerinin yüzde 50.6'sını iPhone oluşturuyor. iPad, yüzde 34'lük bir paya sahipken iPad mini yüzde 5.6'lık bir pazar payına ulaşmış durumda. iPod touch, kalan yüzde 16'lık payın sahibi.

- Android'de ise bu alanın hakimi konumundaki Samsung, yüzde 54.7'lik bir pazar payına sahip. Onu sadece yüzde 8.6 ile Sony takip ediyor. Sony'nin ardından yüze 6.6 ile LG, yüzde 6.4 ile HTC, yüzde 5.4 ile Amazon, yüzde 2.7 ile Motorola ve yüzde 2.7 ile Google geliyor.

Okuyucu Yorumları