Google'ın tarayıcısı Chrome'a yeni "Arama Yardımcısı" geliyor

Google, muhtemelen yapay zekanın da desteğini arkasına alarak tarayıcısı Chrome'a bir "Arama Yardımcısı" eklemeye hazırlanıyor.

Chrome'a yeni "Arama Yardımcısı" geliyor

Yeni bir 9To5Google haberine göre Google, bir dizi arama teknolojisini ve muhtemelen yapay zekayı “Arama Yardımcısı” (Search Companion) olarak adlandırılan yeni bir araçta birleştirmenin bir yolu üzerinde çalışıyor.

Söylenilene göre bu yöntem, bir web sayfasından daha fazla “bağlam” çekmek için kullanıcıların internette metin yerine görüntü girişleriyle arama yapmasına olanak tanıyan Lens'ten yararlanıyor.

Statcounter aracılığıyla bildirildiği üzere tüm masaüstü tarayıcı oturumlarının üçte ikisini (%66) oluşturan şirketin popüler web tarayıcısındaki bir kenar çubuğunda yeni bir Arama Yardımcısı penceresinin barındırılabileceği tahmin ediliyor.

Koda bakıldığında, Arama Yardımcısı'nın bir web sayfası hakkında başlık ve diğer meta veri türleri gibi belirli veri türlerini tam olarak saptayarak neye baktığınızı belirleyebileceği görülüyor. Ayrıca, topladığı bilgileri daha açıklayıcı hale getirmek amacıyla sayfadaki görüntüleri taramak için Lens'i kullanıyor.

Bu yardımcı, muhtemelen kullanıcının isteyebileceği ilgili bilgileri ortaya çıkararak web'de gezinmeyi ve sayfalar arasında geçiş yapmayı daha verimli hale getirmeye yardımcı olacak. Örneğin, bir kullanıcı bir ürüne bakarken, Chrome, araştırma çalışmalarınızı kolaylaştırmak için fırsatlar veya teknik özellik sayfaları önerebilir.

Tüm bunlar, Microsoft'un ChatGPT gibi yapay zekayı kendi tarayıcısı Edge'e aktardığı ve Google'ın yapay zeka alanında rekabet etmeye çalıştığı bir zamanda geliyor. Google’ın yaklaşan proje hakkında henüz resmi bir açıklama yapmamış olmasından dolayı Arama Yardımcısı’nın Google'ın Bard'ını kullanıp kullanmayacağı, hatta var olup olmayacağı henüz belirsiz. Ancak şirketin arama motoru deneyimini iyileştirmek ve geliştirmek için çalışmalarına devam ettiği açıkça görülebiliyor.