Chromecast'e mirroring işlevi resmen geldi!

Google'ın beklenmedik ilgi toplayan Chromecast'i, boyundan büyük işler yapmaya başladı!

Chromecast, beklediğini aldı!

Google, 35 dolarlık HDMI çubuğu Chromecast'e mirroring (ekranınızı büyük TV'ye yansıtma) özelliğini eklemek için çalıştığını I/O etkinliğinde söylemişti. Şimdi bu özellik, belirli Android'lere resmi olarak geldi.

Yeni Mirroring işlevi, şimdilik belirli popüler telefonlara sunulsa da Samsung, HTC, LG gibi üreticilerin diğer telefonları özelliğe yakında kavuşacaklar. Cihazınızda mirroring'in desteklenip desteklenmediğini, telefonunuzdaki Chromecast uygulamasını güncelledikten sonra (1.7 sürümüne) sol menüde beliren "Cast screen" seçeneğinden anlayabilirsiniz. Bu ayara Nexus'larda hızlı ayar menüsünden erişilebiliyor. Bu seçeneği görebiliyorsanız, telefonunuzun veya tabletinizin ekranını, sesle birlikte Chromecast bağlı TV'nize yansıtabiliyorsunuz.

Bir Samsung Galaxy S4 ile yaptığımız kısa testte işlevin kabul edilebilir bir gecikmeyle, akıcı biçimde, başarıyla çalıştığını gördük. Giriş ekranı, uygulamalar, fotoğraf ve videoların yanında oyunları da büyük ekrana yansıtıp oynamanız mümkün, ancak kısa süreli gecikme bazı oyunlarda işinizi zorlaştırabilir. Henüz "beta" etiketiyle sunuluyor olsa da ilk bakışta mirroring işlevinin oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Google Play bağlantısı: Chromecast

Okuyucu Yorumları