Çin'in en çok satanı Lenovo

Bizim onlardan haberimiz bile yok ama bu cepler, bir yerlerde en çok satanlar listesinin tepesinde!

En çok telefonu o satıyor!

İlk akıllı telefonunu henüz 2012 çeyreğinde piyasaya sürse de Lenovo şimdiden Çin'de en çok cep telefonu satan şirket konumuna yükseldi bile.

TrendForce'un raporuna göre şirket, ZTE ve Huawei gibi rakiplerini geride bırakarak Çin pazarında yüzde 14,7'lik payın sahibi oldu.

Ülke genelinde satılan cep telefonu adedini göz önünde bulundurursak bu oran hayli yüksek. Çin pazarındaki cep telefonu satışlarını değerlendiren TrendForce, 2012 yılında 215 milyon olan rakamın 2013'te 294 milyona ulaşacağını söylüyor.

Ayrıca Çinli kullanıcılar diğer ülkelere oranla daha az vergi ödedikleri için cep telefonlarına ödenen para yaklaşık 130-180 dolar seviyesinde olacak. Batılı şirketlerin bu paralara inebilmesi hayli güç olduğundan ZTE, Huawei ve Lenovo kendi ülkelerinde oldukça iyi işler çıkarabiliyor. Dolayısıyla Çinli şirketlerin 2012 bitiminde 200 milyon satış rakamını geçmesi bekleniyor. Apple'ın ise bu yıl içinde 120 milyon iPhone satacağı düşünülüyor.

TrendForce Lenovo'nun kaç adet akıllı telefon sattığını söylemiyor. Ancak ZTE ve Huawei'nin birlikte ulaştığı rakam 65 milyon. Buna göre Lenovo da ayda yaklaşık 10 milyon telefon satmış oluyor.

Bu da akıllı telefon pazarında yeni sayılan şirket için 2012 yılı bir hayli verimli geçiyor demek.

Okuyucu Yorumları