Çin'de Beklenen Uber Değişimi Gerçek Oldu!

Çinli kullanıcıların uzun zamandır bekledikleri değişim sonunda gerçek oldu; Uber uygulaması çalışmayı durdurdu!

Beklenen değişim gerçek oldu!

Uber China'nın, Çin'in büyük ulaşım ağı şirketi Didi Chuxing ile birleşme anlaşmasının ardından, global Uber uygulaması, artık Çin'de çalışmıyor. Başka bir deyişle, Uber, ülkede bağımsız bir şirket olarak artık çalışmıyor. Bunun yerine kullanıcıların, özel bir Uber China uygulamasını indirmeleri gerekmekte ancak bu anlaşmanın en zorlu kısmı bu değil.

Öncelikli olarak yeni Uber China uygulaması sadece Mandarin dilinde sunulmakta ve bu da dili bilmeyenler için ve ülkedeki turistler için problem oluşturabilecek bir durum. Ayrıca, yerel bir telefon numarasına ve ödeme kartına bağlı olan yeni bir hesap açmanız da gerekmekte. Başka bir deyiş ile yerel bir telefon ile Union Pay veya Baidu Wallet ödeme hizmetlerine erişiminiz olması gerekiyor.

Tabii ki bu durum bir süredir beklenmekteydi ve Kasım ayının başında aktif olacağı düşünülüyordu. Uber China'nın TechCrunch'a söylediğine göre uygulama, gelecekte "uluslararası özelliklerine" ve diğer dil desteklerine kavuşacak ancak bu özellikler için henüz bir tarih verilmiş değil.

Okuyucu Yorumları