Çok çekirdekli CPU'lar için 36 popüler araç!

Çok çekirdekli işlemcilerin gücünü sonuna kadar kullanan 36 araç... Hepsi makalemizde...

"Çok çekirdekli" 36 araç!

Çift çekirdekli ve dört çekirdekli işlemciler, artık bilgisayarlarımızda bir standart halini aldılar. Windows 7, işlemleri farklı çekirdeklere atayarak işlemci gücünü etkin olarak kullanmaya yardımcı oluyor. Ancak çok çekirdekli sisteminizi tam kapasiteyle kullanmanız için, doğru yazılımları kullanmanız da önemli.

Bugün tek çekirdekli bir işlemciye sahip bir bilgisayar satın almanız pek mümkün olmasa da, birçok program ek çekirdeklerden hiç faydalanmıyor. Örneğin Firefox, bu desteği ileriki sürümlerinde vermeyi planlıyor. Adobe Flash, grafik işlemcinizden faydalanıyor ancak ikinci bir işlemci çekirdeğini kullanmıyor. Dolayısıyla bu makalemizde çok çekirdekli sistemlerden etkin olarak faydalanan yazımları bir araya getirmek istedik.

Çok çekirdek kullanan yazılımları tanımak

Bir yazılımın birden fazla çekirdeği kullanıp kullanmandığını ortaya çıkarmanız oldukça kolay. Görev çubuğuna sağ tıklayın ve Görev Yöneticisi'ne tıklayın. Şimdi Performans sekmesine tıklayın. Şimdi sınamak istediğiniz yazılımı çalıştırın ve bu yazılım içerisinde tipik bir görevi başlatın (WinRAR'da bir arşivi açmak gibi). Görev Yöneticisi'nde CPU Kullanım Geçmişi alanında grafiklerin yükseldiğini göreceksiniz.

Eğer grafiklerden sadece bir tanesi veya iki tanesi etkinlik gösteriyorsa, programınız çok çekirdekli değildir. Etkinliği birkaç çekirdekte yüzde 50'nin üzerinde görüyorsanız, yazılımın ek işlemci çekirdeklerini kullandığı kararına varabilirsiniz.

Çok çekirdekten faydalanan en popüler 36 araç, galerimizde!

Okuyucu Yorumları