Dev teknoloji etkinliği IFA 2015 başlıyor!

Büyük teknoloji etkinliklerinden biri olan IFA 2015 yarın başlıyor. Peki dev etkinlikte neler olacak

IFA 2015'de neler olacak?

Eylül ayı, yılın teknoloji açısından en meşgul dönemlerinden bir tanesi. CES ve Mobil Dünya Kongresi'ni alıp, biraz karıştırdığınızı düşünün. İşte karşınızda IFA... Internationale Funkausstellung (veya "Berlin Radyo Şovu") olarak da bilinen IFA, 1924'ten bu yana hayatını sürdürüyor.

2 Eylül'de kapılarını basına açacak olan IFA'yı CHIP Online ekibi olarak Berlin'de takip edecek ve en heyecan verici tanıtımları sizlerle hemen paylaşacağız. Peki etkinlikte hangi gün, hangi firmalar ön plana çıkacak?

2 Eylül Çarşamba: İki günden oluşan basın günlerinin ilkinde çoğunlukla mobil ve bilişimle ilgili basın konferansları yapılacak. Açılış sabah Intel tarafından yapılacak, ardından Acer ve Huawei'nin etkinlikleri gelecek. Acer'ın etkinlikte yeni Chromebook'larını ve convertible notebook'larını tanıtması bekleniyor. Huawei'nin ardından en Çarşamba'nın en büyük etkinliği, Sony tarafından düzenlenecek. Günü Lenovo kapatacak.

3 Eylül Perşembe: Bugünün en önemli oyuncusu Samsung olacak. Sabahki konferansta konu, muhtemelen ev eşyaları ve akıllı ev olacak. Akşamki "World Tour" etkinliğinde ise odak noktası mobil olacak. Note 5 New York'ta gösterildiğinden Çarşamba günü Gear S2'yle veya bir başka sürprizle karşılaşma olasılığımız var.

Electrolux, Whirlpool, Philips, Sharp ve Haier'ın konferanslarında akıllı ev ve ev eşyaları konu olacak. LG'nin öğleden sonraki etkinliğinde ise firmanın yeni LG EF9500 4K OLED TV'sini tekrar görebileceğiz.

4 Eylül Cuma: Etkinlik, ilk kez Cuma günü halka açılacak dolayısıyla basın duyurularının sayısı fark edilir ölçüde azalacak. Önemli etkinliklerden bir tanesi, Microsoft kurumsal başkan yardımcısı Nick Parker'ın "Windows 10 yeni cihazları aydınlatıyor" adlı konuşması olacak. Bu etkinlikte yeni cihazlarla tanışıp tanışmayacağımızı bekleyip, göreceğiz.

IFA 2014'te neler olmuştu?

Okuyucu Yorumları