Dijital foto'da AMOLED farkı!

Samsung, ST5500 ve ST5000 fotoğraf makineleri ile teknolojiyi üst seviyeye taşıyor...

Dijital foto'da AMOLED farkı!

Samsung, kullanıcılara dijital görüntüleme deneyimini tam anlamıyla yaşatacak bir dizi etkileyici özellikle donatılmış 14.2 megapiksellik iki yeni dijital fotoğraf makinesi modeli ST5500 ve ST5000'i pazara sunduğunu duyurdu.

Ergonomik ve zarif tasarımları ile öne çıkan yeni Samsung ST5500 ve ST5000, sürekli hareket halinde olan ve herşeyi yapabilen bir fotoğraf makinesi arayışı içinde olan tüketiciler için ideal...

ST5500 Wi-Fi bağlanırlık özelliği ve 3.7 inçlik WVGA AMOLED dokunmatik ekranı ile daha da fazla fonksiyonellik sunuyor. ST5000'ün etkileyici 3.5 inçlik dokunmatik ekranı da ilgi çekiyor. ST5500 etkileyici yenilikçi özellikleri ile 2010 CES İnovasyon Ödülü'ne layık görüldü.

Göz alıcı tasarım

Göz alıcı tasarım
Schneider-KREUZNACH lensler

Kullanım Kolaylığının Yanısıra Etkileyici ve Göz Alıcı Tasarım
Samsung'un tasarım mühendisleri ST5500 ve ST5000'in tasarımında kullandıkları hidro-biçimlendirme teknolojisi ile çok etkileyici fotoğraf makinesi tasarımını yaratmayı başardılar.

Hidro-biçimlendirme teknolojisi tasarım sürecinde daha fazla esneklik sunuyor ve üreticilere daha pürüzsüz siluetler ve daha yüksek kaliteli yüzeyler üretme olanağını ve parçaları kusursuz şekilde birleştirme özelliğini sunuyor. ST5500 ve ST5000 bugüne kadar hidro-biçimlendirme teknolojisi ile üretilen ilk tüketici elektronikleri olma özelliğini de taşıyor.

Zarif, 0.77 inç kalınlığındaki paslanmaz çelik çerçevelerine karşın, ST5500 ve ST5000 Leonardo Da Vinci'nin aynadan okunan yazılarından ilham alan tasarımıyla beğeni toplayan, etkileyici Schneider-KREUZNACH lensleri barındırıyor. Lensler devreye sokulduğunda, mercek çerçeveleri uzuyor ve lensin odak mesafesi ve hızı gibi teknik özellikler her bir lensi çevreleyen içbükey yansıtıcı halkalarda farklı renk vurgularıyla beliriyor. Bu özellikler fotoğraf makinesinin mercek çerçeveleri üzerinde tersten yazılı olarak beliriyor ve lens yeniden kameranın içine girdiğinde kendiliğinden yok oluyor. Farklı tasarımı ile bu iki yeni model anında dikkat çekiyor ve beğeni topluyor.

Samsung ST5500 ve ST5000

Samsung ST5500 ve ST5000
Eğimli tasarım

Samsung ST5500 ve ST5000, makinenin arka kısmının 7 derecelik bir açıyla durmasını sağlayan eğimli tasarımlarıyla da dikkat çekiyor.

Bu ince tasarım detayı kendi fotoğraflarını çekmek isteyen ya da grup fotoğraflarında yer almak isteyen kullanıcılar için inanılmaz kullanışlı bir özellik... Bu özellik, kendi fotoğraflarını ya da grup fotoğrafı çekmek isteyenlerin karşılaştığı en büyük sorun olan; "tüm görüntüyü yakalamak için makinenin daha yüksekte bir yere konumlandırılması zorunluluğunu" ortadan kaldırıyor.

ST 5500 ve ST5000'in 7 derecelik eğimli tasarımı sayesinde kamera daha düşük yükseklikte bir yerde konumlansa dahi, mercek daima çekilecek olan kişilerin yüzlerine odaklanabiliyor. Dahası, geleneksel fotoğraf makinelerinde makinenin üst kısmında duran deklanşör, ST5500 ve ST5000'de daha eğimli duruyor ve bu da kamerayı hem tutmayı hem de kullanmayı daha rahat hale getiriyor.

Kablosuz Bağlantı

Kablosuz Bağlantı
Samsung ST5500

ST5500, Bluetooth 2.0, Wi-Fi ve DLNA'yi da içeren kablosuz bağlantı seçenekleri ile kullanıcıların hareket halindeyken, çektikleri fotoğraf ve videoları dizüstü ya da masaüstü bilgisayarlarına bağımlı kalmak zorunda olmadan paylaşmalarına olanak sağlıyor.

Kullanılabilir bir Wi-Fi bağlantısını kullanarak, kullanıcılar dijital bir görseli kameranın dokunmatik Q klavyesinde e-posta adresini yazarak ya da kameranın adres defterinde kayıtlı bir eposta adresine gönderebiliyor. Kullanıcılar ayrıca, Q tuş takımını kullanarak, e-postaya bir de metin ekleyebiliyor. ST5500'ün Wi-Fi bağlantı özelliği, kullanıcıların çektikleri fotoğrafları ve videoları doğrudan Facebook®, Picasa™ ve YouTube® gibi popüler sosyal paylaşım ve arkadaşlık sitelerine ve Samsungimaging.com'a yüklemelerine olanak tanıyor.

ST5500'de Samsung'un kullanıcılara fotoğraf, video gibi içerikleri HDTV ve dijital fotoğraf çerçeveleri gibi diğer DLNA uyumlu cihazlarla paylaşmalarına olanak tanıyan AllShare özellikleri de yer alıyor. Bu özellik, ST5500 kullanıcılarına kablosuz bir şekilde 720p HD filmi ve bunun yanısıra dijital fotoğrafları sorunsuz bir şekilde aktarmalarını mümkün kılıyor. Hız ve etkinliği en üst noktaya çıkarmak için, Wi-Fi aracılığıyla transfer edilen tüm görüntüler 2 megapiksel çözünürlüğe indiriliyor.

Dokunmatik OLED

Dokunmatik OLED
Bluetooth'ta boyut otmatik ayarlanıyor

Bluetooth 2.0 bağlantı özelliği de içeren ST5500, kullanıcıların Bluetooth 2.0'la uyumlu cep telefonlarıyla da doğrudan fotoğrafları paylaşma ve aktarma imkanı sunuyor. Bluetooth 2.0'ı kullanırken, ST5500 otomatik olarak dijital görüntüleri 1024X768 (1MP) çözünürlüğe ayarlıyor.

Samsung ST5500 3.7 inç genişliğinde WVGA AMOLED ekran içeriyor. ST5000'de ise 3.5 inç genişliğinde dokunmatik TFT LCD ekran yer alıyor. Her iki fotoğraf makinesinin büyük boyutta ekranlarında Samsung'un Smart Gesture özellikli akıllı dokunmatik ekran kullanıcı arayüzü bulunuyor. Kolay kullanımı desteklemek için bu arayüzü dahili yerçekimi sensörü tamamlıyor.

Smart Gesture bugün pazarda mevcut olan en gelişmiş ve en eksiksiz dokunmatik ekran kullanıcı arayüzü olma özelliğini taşıyor ve kullanıcılara, ufak bir sallama ya da el hareketi ile kilit özelliklere erişim ve bu özellikleri kullanma olanağını sunuyor. Smart Gesture kullanıcıların içerikleri ile etkileşimlerine eğlence katıyor. Kullanıcıların parmaklarının tek bir darbesiyle ya da fotoğraf makinesini sağa veya sola hafifçe yana yatırarak fotoğrafları arasında hızlı bir şekilde gezinmelerine olanak sağlıyor. Kullanıcılar albümlerindeki fotoğrafları Smart Gesture özelliğini kullanarak ekran üzerine parmaklarıyla "X" işareti çizerek ya da ekran üzerine bir daire (O) çizerek kolayca silebiliyor.

Güçlü optik zoom

Güçlü optik zoom
Otomatik odaklama

Smart Gesture kullanıcı arayüzü ayrıca nesne izleme ve tek dokunuşla otomatik odaklanma gibi seçenekleri de sunuyor. Nesne izleme özelliği kullanıcıların ekran üzerinde odaklanmak istedikleri alana parmak uçlarıyla dokunarak odaklanmalarına olanak tanıyor. Odaklanılmak istenen nesne ya da alan seçildikten sonra, fotoğraf makinesi o noktaya kilitleniyor ve fotoğrafı çekilecek olan kişi fotoğraf karesi içinde hareket etse de odaklanmaya devam edilebiliyor. Kullanıcılar fotoğraf makinesinin tek dokunuşla otomatik odaklanma özelliğinden yararlanarak, parmaklarıyla seçtikleri alanı iki saniye boyunca tutarak diledikleri fotoğrafı çekmeye devam edebiliyor.

Güçlü Optik Zum
ST5500 ve ST5000 yüksek performanslı, büyük Schenider-KREUZNACH lensler üzerinde güçlü 7x optik zum sunuyor. Bulanıklığı azaltmaya yardımcı olmak için, bu etkileyici lensler Samsung'un Çift Görüntü Sabitleme teknolojisi ile birlikte çalışıyor. Bu teknoloji hem optik hem de dijital sabitleyicileri biraraya getiriyor ve kullanıcının titreyen ellerinin olumsuz etkilerini ortadan kaldırıyor. Son kullanıcılar ayrıca, fotoğraf makinesinin 7x optik zum özelliğinden ve optik görüntü sabitleme özelliğinden video çekiminde de yararlanabiliyor. Hem ST5500, hem de ST5000 saniyede H.264 formatında 30 kare kayıt özelliği ile 720p HD video çekim özelliği sunuyor. Fotoğraf makineleri ayrıca, yerleşik HDMI bağlanırlık özelliği ile sunuluyor; bu da kullanıcılara fazla çaba gerektirmeden HD videolarını ve dijital fotoğraflarını HDTV ya da HD monitörlerinde görüntüleme olanağı sunuyor.

Akıllı Özellikler
Yeni Samsung ST5500 ve ST5000 fotoğraf makineleri ayrıca, Samsung'un Smart Auto 2.0 (Sabit& Akıcı) ortam tanıma teknolojisi ile kullanıcılar için mükemmel kareyi çok kolay şekilde yakalama olanağını sunuyor. Smart Auto 2.0 teknolojisi kullanıcının çekim yaptığı ortamı otomatik olarak tanıyor ve mümkün olan en iyi sonuçları elde etmeleri için doğru ayarları seçiyor. Ayrıca, Samsung'un Smart Auto 2.0 ortam tanıma teknolojisi video çekimlerinde de kullanılabiliyor. Bu teknoloji sayesinde yüksek kaliteki akıcı görüntüler elde ediliyor ve kullanıcı fotoğraf makinesini nerede kullanırsa kullansın sonuçlar yüksek kalitede oluyor.

Teknik Özellikler

Teknik Özellikler
Samsung ST550 ve ST5000

ST5500 ST5000
Mega-Piksel (Etkin) 14.2 megapiksel
1/2.3" CCD 14.2 megapiksel
1/2.3" CCD
Optik Zum 7x Optik Zum 7x Optik Zum
LCD Boyutu 3.7 inch WVGA AMOLED Dokunmatik Ekran 3.5 inch TFT LCD Dokunmatik Ekran
Lens/Mercek Schneider-KREUZNACH Schneider-KREUZNACH
Film Modu 720p HD / 30fps / H.264 Format / yerleşik HDMI bağlantısı 720p HD / 30fps / H.264 Format / yerleşik HDMI bağlantısı
Boyut 103.7mm x 58.3mm x 19.6mm 103.7mm x 58.3mm x 19.6mm
Özel Özellikler • Ultra ince (.77" kalınlığında) / 7-derece eğimli tasarım
• Bluetooth 2.0
• Wi-Fi Bağlanırlık Özelliği (DLNA Desteği)
• Eposta/ Paylaşım Sitelerinde doğrudan fotoğraf yükleme
• AMOLED Dokunmatik LCD Ekran
• Smart Gesture Kullanıcı Arayüzü
• Akıllı Filtre (Gelişmiş Filtreleme Efektleri)
• Çift Görüntü Sabitleme : Optik GS+ Dijital GS
• 7x Optik Zum
• Smart Auto 2.0: (Sabit&Akıcı)
• Akıllı Albüm
• Akıllı Yüz Tanıma Özelliği (20 yüze kadar)
• Mükemmel Portre Sistemi: Güzellik Çekimi/Yüz Tanıma/Kişisel Portre /
Gülümseme Çekimi /Göz Kırpma Tespiti/ Kırmızı Göz Düzeltme
• Fotoğraf Stili Seçicisi
• Akıllı Filtre
• Panoramik Çekim
• PC üzerinde playback, yönetme ve montaj&düzenleme için yerleşik yazılım (CD-ROM kurulumuna gerek yok) • Ultra ince (.77" kalınlığında) / 7-derece eğimli tasarım
• Smart Gesture Kullanıcı Arayüzü /Dokunmaya Tepkili
• Akıllı Filtre (Gelişimş Filtreleme Efektleri)
• Çift Görüntü Sabitleme : Optik GS+ Dijital GS
• 7x Optik Zum
• Smart Auto 2.0: (Sabit&Akıcı)
• Akıllı Albüm
• Akıllı Yüz Tanıma Özelliği (20 yüze kadar)
• Mükemmel Portre Sistemi: Güzellik Çekimi/Yüz Tanıma/Kişisel Portre /
Gülümseme Çekimi /Göz Kırpma Tespiti/ Kırmızı Göz Düzeltme
• Fotoğraf Stili Seçicisi
• Panoramik Çekim
• PC üzerinde playback, yönetme ve montaj&düzenleme için yerleşik yazılım (CD-ROM kurulumuna gerek yok)
Satışa Sunulma Bilgileri • Nisan 2010 • Şubat 2010
* Teknik özelliklerde önceden bilgi verilmeksizin değişiklik yapılabilir.
* Wi-Fi yalnızca güvenlik etkin olmayan yerlerde kullanılabilir.

Samsung Çağrı Merkezi: 444 77 11 Ayrıntılı bilgi için www.samsung.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları