Diskinizde Yer Açmanın Alternatif Yolu!

Sabit diskiniz küçükse ve ancak Windows'a yetiyorsa, yer açmak için bu alternatif aracı deneyebilirsiniz!

Diskte yer açmanın alternatif yolu!

Özellikle küçük SSD'ler, "düşük disk alanı" uyarılarıyla canınızı sıkabiliyorlar. Windows'u bile çalıştıracak alanı zor bulurken diskinizde yer açmakta zorlanabilirsiniz.

Gereksiz tüm verileri sildikten sonra hala yer açamıyorsanız, bir başka yöntem bulunuyor: işletim sistemini "kompakt" hale getirmek. Bu işlem 32-bit sistemlerde 1,5GB, 32-bit sistemlerde ise 2,6GB tasarruf sağlayabiliyor. Genellikle bu iş için komut satırını kullanmanız gerekiyor, ancak kullanabileceğiniz ücretsiz bir araç da var.

Bu forum gönderisi üzerinden indirebileceğiniz Dism++ (kaydolmanız gerekiyor), size bu işlem sonucunda ne kadar yer kazanacağınızı da gösteriyor. Başlamak için sisteminize uygun olan x64 veya x86 sürümünü indirin. Sol tarafta Disk Clean sekmesine tıklayın ve pencerenin altındaki None düğmesine tıklayarak tüm kutucukları temizleyin. Şimdi System başlığı altında Compact OS (Slower) kutucuğunu işaretleyin.

Bu işlemin ardından ne kadar yer kazanacağınızı göreceksiniz. Geliştiriciler, yüzde 33 alan kazanacağınızı iddia ediyor ancak sonuçları görmek için denemeniz gerekiyor. Bu işlemin sadece çok küçük sürücülerde işe yaradığını söyleyelim. Diskinizde 100GB boş alan varsa, onu kompakt hale getirmenize değmeyecektir.

Okuyucu Yorumları