Yeni bir Doom mucizesi daha gerçek oldu, efsane oyun şimdi de yılbaşı ağacına girdi!

Traktörlerden hamilelik testlerine kadar ekranı olan hemen her şeyde çalıştırılan efsane oyun Doom'un geldiği son nokta: Şimdi de elektronik bir yılbaşı ağacında çalıştırıldı.

Yeni bir Doom mucizesi daha: Şimdi de yılbaşı ağacına girdi!

Bir ekrana sahip olup da üzerinde Doom oynanamayan bir cihaz muhtemelen yoktur. Biliyorsunuz, 30 yıllık bir ateş-et-öldür oyunu olan Doom cep telefonlarından hamilelik testlerine, buzdolaplarından traktörlere kadar ekranı olan her şeyde oynanabilecek şekilde modifiye edildi. Şimdiyse sırada bir LED yılbaşı ağacı var.

Sean Hodgins, bunu mümkün hale getiren kişi. Hodgins ilginç icatları ile ünlü. Örneğin 3B yılbaşı hediyeliği basabilen bir 3B baskı makinesi basmak gibi... Ya da kendi kendine termoelektrik akımları kullanarak kar yağdıran kar küresi gibi...

2022 için Hodgins, daha çok kaynaklı metal borulardan yapılmış düz üçgen bir çerçeveye benzeyen 1,5 metrelik kendi elektronik Noel ağacını geliştirdi. Ancak bir renk değiştiren LED şeridi ve yarım beygir gücünde bir elektrik AC motoru sayesinde bu üçgen çerçeve parlayan, süslenmiş bir ağacı ortaya çıkaran kalıcı bir görüş etkisi yaratmak için korkunç hızlarda döndürülebiliyor. Bu hem eğlenceli hem de aynı derecede korkutucu bir tatil dekoruydu. Ama Noel bittiğinde elektronik bir Noel ağacının ne faydası olacaktı?

Yanıt çok basit. Aslında bu yılbaşı ağacı koni şeklinde bir LED ekrandan başla bir şey değil. Bu nedenle de bir Raspberry Pi veya bir laptoptan gelen her şeyi görüntüleyebiliyor. Bu durumda, üzerinde Doom da oynayabiliriz anlamına geliyor.

Elbette çok verimli bir görüntü elde etmek mümkün olmuyor. Ancak aşağıdaki videodan da görülebileceği gibi, Doom çalıştırıyor mu? Evet çalıştırıyor...