Dördüncü nesil AirPods, büyük yeniliklerle geliyor

Apple, kablosuz kulaklıkları AirPods için büyük yenilikler hazırlıyor. Söylentilere göre ikinci ve üçüncü nesil Airpods'lar aşamalı olarak piyasadan kaldırılacak ve yerlerini iki farklı dördüncü nesil AirPods modeli alacak.

Dördüncü nesil AirPods, büyük yeniliklerle geliyor

Apple'ın 2024 yılından itibaren AirPods kablosuz kulaklık serisinde bazı büyük değişiklikler yapmayı planladığı söyleniyor. Her zamanki gibi bu haber güvenilir Apple haber sızıntı kaynağı Mark Gurman'dan, isimsiz kaynaklara dayandırılarak geliyor.

Gurman, ikinci nesil AirPods'un 2024 yılında aşamalı olarak piyasadan kaldırılacağını söylüyor. Aynı şey, üçüncü nesil AirPods için de geçerli.

Gurman, üçüncü nesil modellerin satışlarının Apple'ın beklediğinden daha düşük olduğunu, birçok alıcının daha eski ancak daha ucuz olan ikinci nesil versiyonları almayı tercih ettiğini iddia ediyor.

Haberde Apple'ın önümüzdeki yılın sonlarında piyasaya sürmek üzere iki farklı dördüncü nesil AirPods üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Her ikisinin de mevcut AirPod ve Pro versiyonunun bir melezi gibi görünmesini sağlayacak yeni bir tasarıma sahip olması bekleniyor.

Gurman'a göre, gelecek iki AirPods'tan daha pahalı olanı gürültü engelleme özelliğine sahip olacak. Daha yüksek fiyatlı modelin ayrıca dahili hoparlörlere sahip bir şarj kutusuyla birlikte geleceği bildiriliyor. Habere göre her iki yeni şarj kutusu da USB-C şarj kablolarını destekliyor olacak.

Gurman, yeni AirPods'a ek olarak Apple'ın AirPods Max kulaklıklarının yeni versiyonları üzerinde de çalışmakta olduğunu belirtiyor. Habere göre bunlar da 2024'ün sonlarında piyasaya sürülecek, ancak bazı yeni renk seçenekleri dışında tasarımda çok fazla değişiklik olmayacak.

Gurman son olarak, yeni bir AirPod Pro modeli için bir süre daha beklememiz gerekeceğini söylüyor. Apple'ın yeni bir versiyon üzerinde çalıştığını, ancak bunun 2025 yılına kadar piyasaya sürülmeyeceğini belirtiyor. Ayrıca yeni bir tasarıma sahip olacağını ve Apple'ın bazı işitme sağlığı özelliklerini de ürüne dahil edebileceğini, ancak bu özellik hakkında ayrıntıların açıklanmadığını söylüyor.