Dünyanın en çok tartışılan alan adı kayıt şirketi, yeni sahibi ile yeni bir yola adım atıyor

Ev sahipliği yaptığı tartışmalı web siteleri nedeniyle Dünyanın en çok tartışılan alan adı kayıt şirketi olan Epik, yeni sahibi ile yeni bir yola adım atmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en çok tartışılan alan adı kayıt şirketi, yeni sahibi ile yeni bir yola adım atıyor

Tartışmalı alan adı kayıt şirketi Epik, küçük işletmelere ve girişimcilere yönelik hizmet tekliflerini geliştirmek amacıyla Registered Agents Inc. (RAI) tarafından satın alındı. Epik'in tartışmalı olmasının nedeni, 8chan ve “konuşma özgürlüğü” sosyal ağ alternatifi Parler gibi aşırı tutucu ve neo-Nazi web sitelerine ev sahipliği yapıyor olması.

Şirket tarafından yayınlanan bir açıklamada, “Epik.com artık üst düzey kayıtlı acente ve alan adı hizmetleri arayan girişimcilere ve işletmelere yönelik yeni bir yol açıyor” denildi.

Epik, şirketin en son ICANN akreditasyon incelemesi sırasında “platformunu ihlal edenlerden kurtulmak” için hizmet şartlarında değişiklikler yaptığını ve bunun sonucunda şirketin “bir avuç sorunlu müşteriyi” hizmetten kaldırdığını söyledi. Görünüşe göre bu, Epik’in “küçük işletmeleri ve girişimci müşterileri ile güveni yeniden inşa etmeye odaklanmasına” yardımcı olacak, ancak lekelenmiş itibarı ve geçmişi çalışmaları için hala bir engel olabilir.

Epik’i satın alan RAI, yeni kurulan şirketlere, küçük işletmelere ve ülke çapındaki şirketlere kurumsal uyumluluk ve kayıtlı temsilcilik hizmetleri sunuyor. Bu satın alma, RAI’nin müşterilerine alan adı ve web sitesi kayıt hizmetleri sunmasına imkan tanıyacak.

RAI’nin Şirket-İçi Danışmanı Bryce Myrvang yaptığı açıklamada “varlık edinimi ve ardından Epik akreditasyonunun devri zorlu oldu. Ancak tescil ettirenlere yönelik yüzbinlerce alan adına yönelik hizmetlerin devamını sağlama becerimiz, hukuk kariyerimde memnuniyet verici bir bölüm oldu” dedi ve ekledi: “Odak noktamızı, temel ticari müşterilerimize, almaya alışık oldukları destek, ürün ve hizmetlerle aynı düzeyde olağanüstü hizmet sunmaya yönlendirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Epik, geçtiğimiz yıl borcun neden olduğu kargaşa, müşteri verilerini sızdıran başarılı bir hack saldırısı ve Masterbucks skandalı sonrasında Epik LLC tarafından Epik Holdings, Inc.’den satın alınmıştı.