Japonya'da inanılmaz olay: Sarhoş oldu, koca şehrin verilerini çaldırdı

Sarhoşlukla tamamlanan bir akşamın faturası: Koca bir şehrin verileri çalındı!

Sarhoş adamın marifeti: Tüm şehrin verilerini çaldırdı!

Kısa bir süre önce Japonya'da bir yetkili, sarhoş olduktan ve 460.517 kişinin - Amagasaki şehrinin tüm nüfusunun - hassas bilgilerini içeren bir USB çubuğunu kaybettikten sonra gündeme bomba gibi düştü.

Bildirildiğine göre 40'lı yaşlarında bir adam olan yetkili, Amagasaki şehir hükümeti tarafından COVID-19 yardım sübvansiyonlarını yürütmek üzere görevlendirilen teknoloji şirketi Biprogy Inc için taşeronluk yapılan bir şirkette çalışıyordu. Biprogy yaptığı açıklamada, USB belleğin 460.517 vatandaşın tamamı için posta kodu, doğum tarihi ve ikamet adresi gibi bilgileri içerdiğini açıkladı. Ayrıca 360,573 vergi bilgisini, “vergiden muaf haneler gibi geçici özel yardımlara tabi” 74.767 haneye ilişkin verileri, çocuk yardımı alan 69.261 hanenin banka bilgilerini ve geçim yardımı alan 16.765 hanenin banka bilgilerini de içeriyordu.

Biprogy tarafından 21 Haziran'da sağlanan olayların ayrıntılı zaman çizelgesine göre, çalışan verileri başka bir bilgi merkezine aktarmak için USB çubuğuna kaydetti. Daha da önemlisi, USB belleğin daha sonra silinmesi ve ardından belirlenmiş bir yerde saklanması gerekiyordu. Ancak çalışana bu talimatlar verilmedi ve o da bunun yerine USB sürücüsünü çantasına koydu.

Daha sonra saat 19:30'da şirketin dört çalışanı yemek ve içmek için dışarı çıktı. Saat 22:30'da grup yollarını ayırdı ve adamın USB belleği içeren çantayı elinde bulundurduğu doğrulandı.

Ancak, görünüşe göre işler bu noktadan sonra bozuldu. 22 Haziran sabahı saat 3'te adam sokakta uyurken görüldü ve çantası hiçbir yerde bulunamadı. Adam, sabah 9'da işverenini hastalık bildirmek için aradı. Çantanın kaybolduğunu da saat 2'de işverenine bildirdi.

22 Haziran'da çantada olan bir cep telefonunun konum bilgisi doğrulandı. The Asahi Shimbun tarafından söylenene göre, 24 Haziran'da 30 polis memuru eşliğinde operasyon düzenlendi ve çanta Osaka Eyaleti, Suita'daki bir dairede bulundu.

Neyse ki, verilerin şifrelendiği ve bir parola ile kilitlendiği söyleniyor ve şu ana kadar herhangi bir veri ihlali bildirilmedi. Ancak Biprogy, verilerin sızması durumuna karşı karanlık web'i izleyeceklerini ve şehir tarafından verileriyle ilgili endişe duyanlar için bir yardım hattı kurulduğunu belirtti.