El Hareketlerinizi Algılayan Arttırılmış Gerçeklik!

Apple'ın 3D haritalama patenti, artırılmış gerçeklik hakkında bildiklerimizi unutturacak kadar etkileyici!

Apple'dan çok konuşulacak bir patent!

Yeni yayınlanan bir Apple patenti, teknoloji devinin arttırılmış gerçekliği daha gerçekçi bir deneyime dönüştürecek 3D haritalama sistemi üzerinde çalıştığına işaret ediyor.

İlk olarak Patently Apple'da paylaşılan patent, transparan bir alt tabakaya ışık tutulduğunda, ışığı "yapılı ışık" kalıbına dönüştüren bir cihaz gösteriyor. Bu kalıp daha sonra bir sensör tarafından algılanabiliyor ve bu sayede cihaz önündeki fiziksel yapıların uzaklığını ve şeklini ölçümleyebiliyor.

Bu şu anlama geliyor; şu an ekranınızda gerçek dünyaya dijital nesneler "koymak" için kamerayı kullanan uygulamalar, yeni teknolojiyle bu nesneleri üç boyutlu ortamda görünmeleri gerektiği şekilde gösterebilecekler. Şu anki arttırılmış gerçeklik unsurları, ekranda ne varsa üzerine geliyorlar, gerçek dünyada aslında arkasında mı olması gerekip gerekmediğini algılamıyorlar.

İlginç şeylerden biri de, patent resminde görülen el. Bu, 3D haritalama teknolojisine sahip Apple cihazların AR özelliklerinin sadece elleri hareket ettirerek kullanılabileceğine işaret ediyor.

Microsoft'un HoloLens'i de el ve kol hareketlerini algılayabiliyor, ama bu hareketler daha çok "evet" veya "hayır" gibi komutlar için. Apple'ın bu teknolojisi ise dijital objeyi elinize alıp döndürmeniz gibi işlere izin verebilir.

Bu sadece bir patent başvurusu olduğu için, teknolojinin yakın gelecekte gün yüzü görmeme ihtimali yüksek. Apple sürekli patent başvuruları yapıyor ve bunların çok azı gerçekte kullanılıyor. Ama Apple'ın arttırılmış gerçekliğe ne derece yoğunlaştığını düşünürsek, bu veya benzer bir teknolojiyi yakındaki bir cihazda görme ihtimali düşük değil.

Okuyucu Yorumları