Elon Musk, Katil Robotların Yasaklanmasını Destekliyor

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, yapay zekanın güvenlik için düzenlenmesi gerektiğini açıkladı.

Elon Musk, katil robotlara karşı!

Dünya yapay zeka uzmanları, katil robotların ortaya çıkması konusunda hemfikirler. Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su Elon Musk, otonom silahların ABD'de yasaklanması gerektiği konusunda uyaran 116 farklı robotik ve yapay zeka şirketini destekliyor.

Uzmanların birlikte yayınladığı açık mektupta şunlar yazıyor: "Ölümcül otomatik silahlar, yeni bir savaş devrimine sebep olabilir. Bir kez geliştirildiklerinde, hem toplu yıkım silahları hem de bunları kullanma yetkileri, insanlardan çok daha hızlı ve etkili yapay zekaların eline geçecek."

"Bunlar terör silaları olabilir, terörist ve tiranlar tarafından masum insanlar üzerinde kullanılan silahlar, ayrıca hack'lenip istenmeyen amaçlar için kullanılabilir."

Uyarıya imza atanları arasında Kuzey Amerika, Avrupa, Afrika ve Asya'dan şirketler bulunuyor. Google'da yapay zeka uzmanı olarak çalışan Mustafa Süleyman'da imza atanların arasında.

Mektuba ilk imza atan, Clearpath Robotics'in kurucusu Ryan Gariepy şunları söyledi: "Yapay zekanın diğer çeşitleri bilim-kurgu dünyasında yaşamaya devam ederken, otonom silay sistemlerinin yaygınlaşması masum insanların hayatlarını riske atarak küresel kararsızlığa sebep olabilir."

Elon Musk daha önce de yapay zekanın tehlikeli olduğu konusunda dünya'yı uyarmıştı, hatta "nükleer silahlardan daha tehlikeli" olduğunu söylemişti. Güney Kore'nin tehditkar hale gelmesi üzerine Musk, yapay zekanın Kim Jong Un'un rejiminden "çok daha riskli" olduğunu belirtmişti.

Okuyucu Yorumları