Elon Musk, tünel fikrini test etmeye başladı!

Elon Musk, trafik problemine çözüm olarak sunduğu tünel fikrini test etmeye başladı!

Musk tünel planını başlattı!

Elon Musk'ın hızlı çalışan biri olduğu rahatlıkla söylenebilir. Tesla CEO'su daha geçtiğimiz ay trafik yoğunluğu için kendi çözümünü anlatan bir konsept videosu göstermişti: Hızlı bir şekilde fırlatılan arabaların A noktasından B noktasına kızaklar üzerinde taşındığı devasa bir tünel. Şimdi ise gerçek kameralar ve gerçek bir tünelin kullanıldığı yakın bir zamana ait test görüntüleri yayımlanmış durumda. Instagram videosunda Musk, seri hızlanma ve ışıklar dolayısıyla hareket hastalığı (yol tutması, araç tutması) veya krizlere sebep olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Kızağın, Musk tarafından sözü verilen 200km/saat hızına ulaşıp ulaşmadığını algılamak zor ancak eğer tünelin ışıkları bir şeyi gösteriyorsa, o da bu yöntemin iş çıkış saatinde otoyolda ilerlemeye çalışmaktan çok daha hızlı olduğu. Musk, bu sistem kullanılarak Westwood (UCLA merkezinin bulunduğu yer) ile Los Angeles havalimanı arasındaki bir yolculuğun sadece beş dakika süreceğini söylemekte.

Başka bir deyiş ile, havalimanına ulaşmak, muhtemelen hava limanı güvenliğini geçmekten çok daha hızlı gerçekleşebilecek.

Okuyucu Yorumları