Elon Musk'ın firmasından önemli adım!

Elon Musk'ın kazı firması Boring Company önemli bir izin aldı!

Elon Musk'ın firmasından önemli adım!

Geçtiğimiz gün Hawthorne, Kaliforniya Şehir Konseyi, dörde bir oy ile Elon Musk'ın Boring Company'sinin iki mil (3.2km) uzunluğunda bir yer altı test tüneli kazmasına izin verdi. Hawthorne'daki SpaceX merkezinden çalışmakta ve şimdiye kadar sadece kendi arazisinde kazılar yapmıştı. Ancak yeni izin ile kazılar firmanın arazisinin dışına taşacak ve tünel, SpaceX merkezinin çevresindeki kamusal yolların 13 metre altına kazılabilecek.

Kazılacak olan bu tünellerin tek amacı, tahmin edebileceğiniz gibi, Boring Company'nin planlarının gerçekten çalıştığına emin olmak. Planlanan rota, herhangi bir özel konut veya ticaret alanının altından geçmemekte. Test tüneli bittikten sonra da şehir, Boring Company'den bu tünelleri beton veya toprak ile doldurmalarını isteyebilecek. Brett Horton'un söylediğine göre bölgedeki kişiler kazıları hiç hissetmeyecek, duymayacak veya görmeyecekler.

Her ne kadar bu testler Musk'ın planladığı devasa yer altı-hiper-yollarına benzemese de, bu yolların başlangıcı için önemli bir adım.

Okuyucu Yorumları