En çok hangi iPhone 14 modeli satıldı? Ünlü analist açıkladı...

Apple’ın 4 farklı iPhone 14 modelinden hangisi daha fazla sattı? Fiyatlar müşterilerin gözünü korkuttu mu? Ünlü analist açıkladı...

En çok hangi iPhone 14 modeli satıldı?

Apple analisti Ming-Chi Kuo tarafından hazırlanan bir rapora göre, iPhone 14 Pro Max'in yüksek fiyat etiketi bile alıcıları korkutmuyor. Kuo, iPhone 14'ün satışa çıktığı ilk hafta sonundan sonra derlenen bir özet raporda, iPhone 14 Pro Max'in toplam iPhone 14 ailesi satışlarının %30 - 35'ini oluşturduğunu söylüyor. Bu da en pahalı iPhone 14 modelinin aynı zamanda en çok satılan olduğunu gösteriyor.

İki A16 Bionic tabanlı iPhone Pro modeli, Apple A15 Bionic ile gelen iki model olan iPhone 14 ve iPhone 14 Plus'tan daha popüler gibi görünüyor. Kuo, Pro ve Pro Max'in bu satış dönemindeki satışların %60 - 65'ini oluşturacağını söylüyor. Analist, bunun kendi orijinal tahmininden %55 - 60'ın biraz üzerinde olduğunu da açıklamasına ekliyor.

İki A15 iPhone'dan biri olan iPhone 14 Plus, şu anda yalnızca ön sipariş için mevcut ve 7 Ekim'e kadar raflarda olması planlanmıyor. Apple satış verilerini paylaşmadığından Kuo'nun satış verilerine nasıl ulaştığı belirsiz. Ancak Apple konusundaki pek çok iddiasının doğru çıktığını unutmamak lazım.