En İyi GeForce Ekran Kartlı Laptop Rehberi

Öğrenciler için en iyi bilgisayar seçenekleri neler? İşte uzaktan eğitimde kullanabileceğiniz, ödev ve projeleri sorunsuz halledebileceğiniz, grafik tasarım, mimarlık, mühendislik ile benzeri meslek dallarında sorunsuz kullanabileceğiz ve elbette iyi bir oyun performansı elde edebileceğiniz GeForce ekran kartı içeren en iyi Monster laptop'lar!

En iyi GeForce laptop rehberi!

Evet, sonunda eğitim, pandemi dönemi şartlarıyla da olsa yeniden başladı. Kademeli olarak yüz yüze eğitimin sürmesi, ancak daha çok uzaktan eğitimin artık hayatımızdaki önemini hissettirdiği bu dönemde, dijitalleşmenin önemini mecburi de olsa kavrıyoruz.

Hepimiz için biraz hızlı bir geçiş süreci oldu ve adaptasyonu da elbette bir hayli zor. Belki de bu yeni normale en çabuk adapte olabilenler öğrenciler. Yeniliğe daha çabuk ayak uydurabilme konusundaki hızları, kuşkusuz önceki nesillere göre yüksek.

Ancak uzaktan eğitimin temel şartı tabii ki iyi bir bilgisayardan geçiyor. Elbette bunu sadece görüntülü derslere katılmak için kullanabileceğiniz bir bilgisayar şeklinde düşünmemek lazım. Derslere katılacak, ödevleri yapacak, araştırma konularını tamamlayacak, projeleri hazırlayacak ve tüm bu süreçte size sorun çıkartmayacak bir bilgisayar olarak düşünmek daha ideal olacaktır.

Elbette eğlence de, eğitim ve öğretim sürecinde önemli bir motivasyon kaynağı. O nedenle bu rehberimizde, NVIDIA'nın en iyi GeForce ekran kartlarını bulunduran Monster dizüstü bilgisayarları bir araya getirmeyi uygun bulduk.

Monster'ın aşağıda yer verdiğimiz dizüstü bilgisayarlarında NVIDIA'nın önemli ekran kartları yer alıyor. Bu ekran kartları ile beraber yeni nesil AAA oyunlarda üst seviye performans sağlayabiliyorsunuz. Özellikle RTX, yani Işın İzleme ve DLSS 2.0 desteği ile birlikte popüler oyunlar kadar zorlu bilgisayar programlarını da rahatlıkla çalıştırabiliyor, NVIDIA RTX Studio ile ise yaratıcı uygulamalarda donanımsal olarak performans artışı yakalayabiliyorsunuz. Şimdi bu özelliklere daha yakından bakalım.

En İyi GeForce Ekran Kartlı Laptop Rehberi

RTX Nedir?

Işın izleme, ışık ve gölge efetlerini işlemeye yönelik daha iyi bir yol olarak özetlenebilir. Bu teknikte grafik motoru, sahnedeki ışık ışınlarının nesneden nesneye nasıl sektiğini izliyor ve nasıl hareket edeceğini hesaplıyor. Işın izlemeyle oluşturulan gölgeler, yansımalar ve ışık kırılmaları, çok daha gerçekçi görünürken, bu aslında yeni bir yöntem değil; özellikle filmlerde sıkça kullanılan bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Fakat çok yüksek işlem gücü gerektirmesi, daha önceleri onu kişisel bilgisayarlarımızda çalıştırmayı engelliyordu. NVIDIA'nın RTX platformu sayesinde ise teknoloji, tüketici düzeyindeki donanımlara ulaşmış oldu.

İşin teknik kısmından bahsettik ancak bir de şu şekilde tarif edelim: Işın İzleme, gerçek dünyada ışığın ne şekilde hareket ettiğini göz önünde bulundurarak bir sahnenin görüntüsünü çizen bir grafik oluşturma yöntemi olarak nitelendirilebilir. Bunun RTX ile oyunlara yansıması da ışığın fiziksel davranışını simüle ederek, gerçek zamanlı olarak nesnelerle etkileşime geçebilmesini sağlamaktan geçiyor. Yani daha basit olarak şu şekilde ifade edebiliriz: Oyundaki yansımalar şahane görünüyor!

RTX, yani Ray Tracing sayesinde daha gerçekçi bir oyun deneyimi mümkün hale gelirken, böylece mesela oyundaki insanların farklı renkteki ışıklar altındaki gölgeleri birbirinden farklı, camdan içeri sızan bir ışığın odayı aydınlatışı daha canlı ve suyun yansıması daha gerçekçi olabiliyor. Ve bunun değişimini oyun içinde gerçek zamanlı olarak anlık şekilde takip edebiliyorsunuz.

En İyi GeForce Ekran Kartlı Laptop Rehberi

DLSS 2.0 Nedir?

DLSS 2.0'dan önce DLSS'in tanımını yapalım. DLSS, Derin Öğrenme Süper Örnekleme, yani orijinal düşük çözünürlüklü görüntünün daha yüksek çözünürlüklü bir görüntüsüne benzeyen bir görüntü üretmek için Derin Öğrenme tekniklerini kullanan ve NVIDIA tarafından geliştirilen bir teknolojidir.

Evet, bu şekilde söyleyince tam olarak anlaşılamadığının farkındayız, ancak kabaca anlamıyla bu şekilde. O nedenle şimdi daha anlaşılır bir biçimde anlatalım, ama anlaşılabilmesi için önce biraz daha geriye gidelim:

Yıllardır bugüne kadar oynadığımız pek çok oyunda bilindiği gibi Anti-Aliasing adında bir teknoloji kullanılıyor. Bazı oyuncular bu teknolojiyi biliyor, bazıları ise bu ismi grafik ayarları ekranında görüyor, ancak ne olduğunu bilmediği için dokunmadan öylece bırakıyor. Bu Anti-Aliasing adındaki özellik, oyunlarda kenar yumuşatması sağlayan, yani oyunlarda gördüğünüz hemen her şeyin kenar kırılmalarını büyük ölçüde düzelten bir teknoloji.

Temporal Anti-Aliasing, Multi Sampling Anti-Aliasing ve Fast Approximate Anti-Aliasing gibi farklı algoritmayla karşımıza çıkan bu Anti-Aliasing teknolojisi, bir yandan grafiklerdeki kenar kırılmalarını düzeltirken, diğer yandan ise ekran kartına yük bindiriyor ve dolayısı ile oyun performansını aşağı çekiyor. O nedenle Anti-Aliasing özelliğinin farkında olan oyuncular, eğer oyunu daha yüksek grafik kalitesi ile oynamak istiyorlarsa –ve bilgisayarları da iyi ise- bu özelliği açıyorlar, daha yüksek kare hızını hedefleyen, şu oyunu açayım da, grafikler pek de mühim değil diyen oyun severler ise bu özelliği kapalı tutuyorlardı. NVIDIA'nın RTX ekran kartlarıyla getirdiği DLSS teknolojisi ile beraber ise bu ikilem geride kaldı ve artık hem yüksek performans hem yüksek grafik kalitesi bir arada elde edilebiliyor.

Şimdi NVIDIA, bu teknolojisini DLSS 2.0 olarak güncelledi. Yeni gelen güncelleme ile ise çok mühim bir konuya parmak basılıyor. O da dizüstü bilgisayarda daha yüksek grafik performansı elde etmek. Peki, NVIDIA bunu nasıl yapıyor?

NVIDIA, bu işi yapay zeka teknolojisi ile çözüyor. Yapay zeka ile görüntü kalitesinde bir kayıp yaşamadan oyun performansını arttırma yolunu izleyen NVIDIA, ekran kartı üzerindeki Tensör (yapay zeka işlem birimi) çekirdeklerini kullanarak, yapay zeka algoritmasıyla beraber daha oyunu arkaplanda daha düşük çözünürlükte işleyip, ekrana, yani oyuncuya yüksek performans ile yansıtabiliyor.

DLSS 2.0 ile daha yüksek kare hızları sağlanabiliyor, daha yüksek görüntü kalitesine ulaşılabiliyor ve bunu siz belirleyebiliyorsunuz. DLSS 2.0 Performans modunu aktif hale getirerek daha yüksek performans elde edebilir, DLSS 2.0 Kalite modunu kullanarak ise daha kaliteli bir görsellik sağlayabilirsiniz.

En İyi GeForce Ekran Kartlı Laptop Rehberi

RTX Studio Nedir?

Evet, NVIDIA'nın RTX ve DLSS 2.0 teknolojilerini yakından tanıdık, ancak en güzelini en sona sakladık. Zira bu bölüm öğrencileri fazlasıyla ilgilendiriyor.

Öğrencilerin -ve hatta profesyonel kullanıcıların- sıklıkla kullandığı belli başlı uygulamalar var. Nedir bunlar? Mesela Adobe ürünleri. Adobe Photoshop ve Adobe Premier gibi fotoğraf, grafik tasarım ve animasyon işlerin yanında 3B tasarım, mühendislik ve eğlence alanında yoğun olarak kullanılan Autodesk yazılımı da bunlar arasında yer alıyor. Davinci Resolve ve Blender gibi uygulamalar da yine bunlara örnek olarak sayılabilir.

Bizlere de yoğun olarak gelen sorular arasında, özellikle grafik tasarım, mühendislik veya mimarlık alanında eğitim görmekte olan öğrencilerin hangi dizüstü bilgisayarı tercih etmesi gerektiği yer alıyor. Sorunun cevabını bu rehberimizde sanıyoruz biraz verdik. RTX Studio'yu yakından incelemenizi ve NVIDIA'nın GeForce ekran kartlı dizüstü bilgisayarları tercih etmeniz, performans açısından beklediğiniz karşılığı almanız açısından yeterli olacaktır.

Peki, hangi dizüstü bilgisayarları tercih edebilirsiniz. Rehberimizin geri kalan kısmında en iyi GeForce ekran kartlı bazı önemli Monster dizüstü bilgisayar modellerini listeliyoruz:

En İyi GeForce Ekran Kartlı Laptop Rehberi

Abra A5 V15.8 15,6"

Teknik Özellikler

  • Ekran Kartı: 4GB GDDR6 GeForce GTX1650 Ti
  • İşlemci: Intel i7-10750H-2,60GHz Turbo Boost ile 5,0GHz
  • Ekran: 15,6" FHD 1920x1080 120Hz IPS Mat LED
  • RAM: 8GB (1x8GB) DDR4 2933MHz
  • SSD: 250GB WD BLUE SN550 M.2 SSD
  • Disk Desteği: 3 Adet Disk Desteği (2x M.2 SSD + 1x 2.5" Disk)
  • İşletim Sistemi: FreeDos (İşletim sistemi bulunmamaktadır)
  • Klavye: RGB Tek Bölge Aydınlatmalı Klavye
  • Kalınlık: 25.8mm
  • Ağırlık: 2.1Kg
  • Hediye: Monster Sırt Çantası

Cihaz Hakkında Bilgiler

  • GeForce® GTX 1650 Ti, ödüllü NVIDIA TuringTM mimarisinin devrim niteliğindeki grafik performansı ile oluşturuldu.
  • Son nesil (10.nesil) Intel işlemci kullanılıyor
  • Ses sistemi yenilendi. Cihazda THX Ses sistemi bulunmakta
  • 2,1 KG ağırlığıyla taşınabilir, mobil bir cihaz
  • Oyunlar dışında cihaz render almak, 3d modelleme ve performans gerektirecek diğer işlemler için de fazlasıyla tercih ediliyor
  • FHD 120 Hz Led ekranı bulunuyor

Daha Fazla Bilgi İçin: https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a5-v15-8/

En İyi GeForce Ekran Kartlı Laptop Rehberi

Tulpar T7 V20.2 17,3"

Teknik Özellikler

  • Ekran Kartı: 6GB GDDR6 GeForceRTX 2060 192-Bit Refresh (2020 Sürümü)
  • İşlemci: Intel i7-10750H-2,60GHz Turbo Boost ile 5,0GHz
  • Ekran: 17,3" FHD 1920x1080 144Hz IPS Mat LED
  • RAM: 16GB (2x8GB) DDR4 2933MHz
  • SSD: 256GB SAMSUNG PM981 M.2 SSD
  • Disk Desteği: 3 Adet Disk Desteği (2x M.2 SSD + 1x 2.5" Disk)
  • İşletim Sistemi: FreeDos (İşletim sistemi bulunmamaktadır)
  • Klavye: RGB Tek Bölge Aydınlatmalı Klavye
  • Kalınlık: 30mm
  • Ağırlık: 2.5Kg
  • Hediye: Monster Sırt Çantası

Cihaz Hakkında Bilgiler

  • Geforce RTX grafik kartları ile önceki nesilin 6 katına kadar daha hızlı bir performans sağlayıp yapay zeka teknolojilerinden yaralanabilirsiniz.
  • Ray tracing teknolojisi sayesinde Cyberpunk 2077, Watch Dogs Legion, Call of Duty Black Ops Cold War gibi yakında piyasaya sürülecek oyunlarda ışın izleme destekli ultra gerçekçi grafikleri tecrübe edin.
  • NVIDIA DLSS 2.0 sayesinde RTX ekran kartlarında yer alan tensör çekirdekleri sayesinde yapay zeka algoritmasını kullanarak tek tuşla performansınızı 1.7 kata kadar arttırın.
  • Son nesil (10.nesil) Intel işlemci kullanılıyor
  • Ses sistemi yenilendi. Cihazda THX Ses sistemi bulunmakta
  • 2,5 KG ağırlığıyla taşınabilir, mobil bir cihaz
  • Oyunlar dışında cihaz render almak, 3d modelleme ve performans gerektirecek diğer işlemler için de fazlasıyla tercih ediliyor
  • FHD 144 Hz Led ekranı bulunuyor

Daha Fazla Bilgi İçin: https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t7-v20-2

En İyi GeForce Ekran Kartlı Laptop Rehberi

Tulpar T7 V21.2.1 17,3"

Teknik Özellikler

  • Ekran Kartı: 8GB GDDR6 Nvidia RTX2070 256-Bit Refresh (2020 Sürümü)
  • İşlemci: Intel i7-10875H-2,30GHz Turbo Boost ile 5,1GHz
  • Ekran: 17,3" FHD 1920x1080 144Hz IPS Mat LED
  • RAM: 16GB (2x8GB) DDR4 2933MHz
  • SSD: 500GB M.2 SSD
  • Disk Desteği: 2 Adet Disk Desteği (2x M.2 SSD)
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Home SL
  • Klavye: RGB 4 Bölge Aydınlatmalı Klavye
  • Kalınlık: 18.9mm
  • Ağırlık: 2.1Kg
  • Hediye: Monster Sırt Çantası

Cihaz Hakkında Bilgiler

  • Geforce RTX grafik kartları ile önceki nesilin 6 katına kadar daha hızlı bir performans sağlayıp yapay zeka teknolojilerinden yaralanabilirsiniz.
  • Ray tracing teknolojisi sayesinde Cyberpunk 2077, Watch Dogs Legion, Call of Duty Black Ops Cold War gibi yakında piyasaya sürülecek oyunlarda ışın izleme destekli ultra gerçekçi grafikleri tecrübe edin.
  • NVIDIA DLSS 2.0 sayesinde RTX ekran kartlarında yer alan tensör çekirdekleri sayesinde yapay zeka algoritmasını kullanarak tek tuşla performansınızı 1.7 kata kadar arttırın.
  • Ürünün termal yapısı yenilendi. 10.nesil işlemcili bu ürün sıvı metal termal macun kullanıyor.
  • Ses sistemi yenilendi. Cihazda THX Ses sistemi bulunmakta
  • 2,1 KG ağırlığıyla taşınabilir, mobil bir cihaz
  • Oyunlar dışında cihaz render almak, 3d modelleme ve performans gerektirecek diğer işlemler için de fazlasıyla tercih ediliyor
  • FHD 144 Hz Led ekranı bulunuyor

Daha Fazla Bilgi İçin: https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t7-v21-2-1

En İyi GeForce Ekran Kartlı Laptop Rehberi

Semruk S7 V7.1 17,3"

Teknik Özellikler

  • Ekran Kartı: 8GB GDDR6 Nvidia RTX2070 SUPER 256 Bit
  • İşlemci: Intel i7-10700K-3,80GHz Turbo Boost ile 5,1GHz
  • Ekran: 17,3" FHD 1920x1080 240Hz Mat LED
  • RAM: 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
  • SSD: 500GB M.2 SSD
  • Disk Desteği: 4 Adet Disk Desteği (4x M.2 SSD)
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Pro
  • Klavye: RGB Klavye
  • Kalınlık: 43.5mm
  • Ağırlık: 3.8Kg
  • Hediye: Monster Gaming Sırt Çantası

Cihaz Hakkında Bilgiler

  • Geforce RTX grafik kartları ile önceki nesilin 6 katına kadar daha hızlı bir performans sağlayıp yapay zeka teknolojilerinden yaralanabilirsiniz.
  • GeForce® RTX 2070 SUPER™, oyundaki üstünlüğünüzü göstermeyi sağlamak için fazla çekirdek sayısı, yüksek saat hızları ve hızlı bellek sunar.
  • Ray tracing teknolojisi sayesinde Cyberpunk 2077, Watch Dogs Legion, Call of Duty Black Ops Cold War gibi yakında piyasaya sürülecek oyunlarda ışın izleme destekli ultra gerçekçi grafikleri tecrübe edin.
  • NVIDIA DLSS 2.0 sayesinde RTX ekran kartlarında yer alan tensör çekirdekleri sayesinde yapay zeka algoritmasını kullanarak tek tuşla performansınızı 1.7 kata kadar arttırın.
  • Cihazda 10.nesil K serisi masaüstü işlemci bulunuyor.
  • NVIDIA DLSS 2.0 yapay zeka desteği ile görüntüleri oluşturma ve işlemede yüksek performans sağlıyor
  • Sound Blaster Atlas ile 3D ses teknolojisi, dahili 2 hoparlör ve dahili 1 subwoofer ile yüksek kalite deneyimi mevcut
  • 3,8 KG ağırlık
  • Oyunlar dışında cihaz render almak, 3d modelleme ve performans gerektirecek diğer işlemler için de fazlasıyla tercih ediliyor
  • FHD 240 Hz ekranı bulunuyor

Daha Fazla Bilgi İçin: https://www.monsternotebook.com.tr/semruk/monster-semruk-s7-v7-1

En İyi GeForce Ekran Kartlı Laptop Rehberi

Semruk S7 V7.2 17,3"

Teknik Özellikler

  • Ekran Kartı: 8GB GDDR6 Nvidia RTX2080 SUPER 256 Bit
  • İşlemci: Intel i7-10700K-3,80GHz Turbo Boost ile 5,1GHz
  • Ekran: 17,3" FHD 1920x1080 240Hz Mat LED
  • RAM: 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
  • SSD: 500GB M.2 SSD
  • Disk Desteği: 4 Adet Disk Desteği (4x M.2 SSD)
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Pro
  • Klavye: RGB Klavye
  • Kalınlık: 43.5mm
  • Ağırlık: 3.8Kg
  • Hediye: Monster Gaming Sırt Çantası

Cihaz Hakkında Bilgiler

  • Geforce RTX grafik kartları ile önceki nesilin 6 katına kadar daha hızlı bir performans sağlayıp yapay zeka teknolojilerinden yaralanabilirsiniz.
  • GeForce® RTX 2080 SUPER™ ile dizüstü bilgisayarlarda sahip olabileceğiniz en güçlü ekran kartı ile en üst seviye performansı elde edin.
  • Ray tracing teknolojisi sayesinde Cyberpunk 2077, Watch Dogs Legion, Call of Duty Black Ops Cold War gibi yakında piyasaya sürülecek oyunlarda ışın izleme destekli ultra gerçekçi grafikleri tecrübe edin.
  • NVIDIA DLSS 2.0 sayesinde RTX ekran kartlarında yer alan tensör çekirdekleri sayesinde yapay zeka algoritmasını kullanarak tek tuşla performansınızı 1.7 kata kadar arttırın.
  • Cihazda 10.nesil K serisi masaüstü işlemci bulunuyor.
  • Sound Blaster Atlas ile 3D ses teknolojisi, dahili 2 hoparlör ve dahili 1 subwoofer ile yüksek kalite deneyimi mevcut
  • 3,8 KG ağırlık
  • Oyunlar dışında cihaz render almak, 3d modelleme ve performans gerektirecek diğer işlemler için de fazlasıyla tercih ediliyor
  • FHD 240 Hz ekranı bulunuyor

Daha Fazla Bilgi İçin: https://www.monsternotebook.com.tr/semruk/monster-semruk-s7-v7-2