En iyi ikinci Zune!

Zune Amerika satışları ile %9'luk pazar payı ile ikinci sıraya yerleşti.

iPod 1., Zune 2.

Microsoft'un kısa zaman önce piyasaya sürdüğü Zune, Amerika satışlarında pazar payı olarak ikinici sıraya yerleşti.

Pazar araştırmaları yapan NPD Grubunun yaptığı açıklamaya göre Zune müzik çalarının ilk satış günleri olan 14-18 Kasım aralığındaki satışları göz önüne alındığında, Microsoft şimdiden %9 pazar payı ile ikinci sıraya yerleşti. Birçok eleştiri almasına rağmen, Micrsoft kısa zamanda hızlı satışlarla ilerleyen Zune'dan şimdilik memnun gözüküyor.

Bu arada Zune'un piyasaya çıkışından önce de %63'lük Pazar payı ile birinci sırada bulunan Apple, Zune'un çıkışı ile de birinciliğini kimseye kaptırmadı. Ancak Zune'un çıkışı özellikle SanDisk'i etkilemiş olacak ki, ikinciliği %8 pazar payı ile Microsoft'a kaptırarak üçüncülüğe yerleşti.

Bilindiği üzere Microsoft Zune'u üç renk seçeneği ve 30 Gb kapasite ile piyasaya sürmüştü. Apple göz önüne alındığında kullanıcıya sunulan kısıtlı seçeneklerle Zune'un piyasadaki ikinciliğini koruması zor gibi gözüküyor. Öyleki bir diğer araştırma şirketi olan Jupiter Research'ten Michael Gartenberg te piyasa yeni sürülen bir ürünün 50.000 adet bile satabileceğini ama esas sorunun Microsoft'un bu pazarda uzun süre rekabetçi kalıp kalamayacağı olduğunu düşünüyor.

Okuyucu Yorumları