En iyi Photoshop eklentilerini seçtik...

Fotoğraf meraklıları PC başına: En iyi 20 Photoshop eklentisini bir araya getirdik...

En iyi Photoshop eklentileri

Photoshop ile başarılı fotoğraf düzenleme ve grafik tasarımı işleri yapmak mümkün. Birçok eklenti sayesinde resim düzenleme programını para ödemeden profesyonel ayarlarla geliştirebilirsiniz.

Büyük fayda sağlayan ufak yardımcılarResimlerinizi daha da güzelleştirin: Photoshop ve yan programlarının yetileri ücretsiz eklentiler ile rahatlıkla arttırılabiliyor.

Eklentiler sadece görüntü iyileştirmede yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda çıplak resim çalışmalarında uygun filtre efektlerine sahip olmanızı ve böylece fotoğrafın sanatsal değerini arttırmanızı sağlıyor.

Bununla da yetinmeyenler 20 yeni yazı tipi ve fırçadan oluşan iki paketimizi indirip Photoshop çalışmalarını istedikleri şekilde süsleyebilir.

Photoshop olmadan da olur: Eklentileri ücretsiz kullanın
Profesyonel grafikerler için Adobe Photoshop ilk seçim oluyor; hobi kullanıcıları ise Paint Shop Pro gibi daha ucuz alternatiflerle rahatlıkla yetinebilir. Paint Shop Pro da birçok ücretsiz eklentiyle baş edebiliyor. Hatta hiç para ödemek istemeyip yine de grafik eklentilerini denemek isteyenler ücretsiz IrfanView yazılımını tercih edebilir.

İşte böyle: Eklentileri resim düzenleme programına bağlama
Eklentiler ya otomatik kurulan dosya, ya da ZIP arşivleri şeklinde sunuluyor. İki durumda da filtre dosyalarını "C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS4\Plug-ins" klasörünün içine ayıklamalısınız; bunu yaparken her bir filtre için yeni bir alt klasör oluşturun. Uyumlu diğer programlarda ise benzer şekilde ilerleyin veya üreticinin web sitesinden bilgi alın.

Okuyucu Yorumları