Evernote'tan Beklenen Geri Adım Geldi!

Kullanıcılarından gelen tepkileri bir türlü dindiremeyen popüler uygulama, apar topar aldığı tartışmalı kararı, apar topar iptal etti!

...Ve geri adım geldi!

Gizlilikleri için endişelenen kullanıcıların tepkilerini dindiremeyen, Evernote gizlilik politikasına yapmayı planladığı "saldırgan" değişiklikleri iptal etmeye karar verdi.

Şirketin Ocak 2017'de devreye sokmayı planladığı gizlilik politikasında, Evernote çalışanlarının kullanıcıların özel verilerine erişebilmesi için hak tanınıyordu. Sebep olarak da şirketin makine öğrenme sistemini geliştirmek gösterilmişti.

Ancak kullanıcılar bu değişikliğe hiç de pozitif karşılık vermedi. Evernote kullanıcıların anonimliğinin garantide olduğunu söyleyerek ne kadar alttan almaya çalışsa da, kullanıcılar fikirlerini değiştirmedi.

Bir blog gönderisinde şirket kullanıcıların tepkilerini dikkate aldığını ve gizlilik politikalarını buna göre tekrar gözden geçireceklerini bildirdi. Evernote, politikalarına yapacağı değişikliklerle kullanıcıların güvenini sağlamlaştırmak istediğini açıkladı. Şirketin CEO'su Chris O'Neill "büyük hata yaptık" açıklamasını yaptı ve ekledi: "İyi niyetimizi göstermekten başka bir şey istemiyoruz."

Okuyucu Yorumları