F-Secure'dan sanal sistemlere özel güvenlik

F-Secure, sanal makineleri tehditlerden korumaya yönelik yeni ürününü satışa sundu!

Sanal sistemlere güvenlik!

Güvenlik yazılımları üreticisi F-Secure, şirketlerdeki sanal makineler ve bulut bilişim ortamları için en iyi koruma ve ideal performans dengesi sunan Security for Virtual and Cloud Environments adlı güvenlik ürününü pazara sundu. F-Secure Client Security ve Server Security ürünlerine ek bir özellik olarak sunulan Security for Virtual and Cloud Environments, F-Secure yetkili satıcılarından temin edilebiliyor.

"Kurumsal ortamlarda güvenlik ve performans son derece önemli kavramlar olarak öne çıkıyor. Biz bunlardan birinin diğeri için feda edilmemesi gerektiğine inanıyoruz" diyen F-Secure Kurumsal Güvenlik Bölümü Yeni Kavramlar ve Teknolojiler Direktörü Dmitriy Viktorov, bu yeni ürünle sanal sistemlerde performanstan ödün vermeden yüksek nitelikli koruma sağlamayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Sanal sistemlere özel güvenlik yaklaşımı

Sanallaştırma ve bulut bilişim, beraberinde getirdiği esneklik, donanım tasarrufu, maliyet avantajı ve operasyonel etkinlik sayesinde günümüzde kurumların gözde teknolojileri arasında yer alıyor. Araştırmalar, KOBİ ölçeğindeki şirketlerin önemli bir bölümünün sanal sunuculardan faydalanmaya başladığını ve yakın gelecekte kullanım oranlarının hızla artacağını gösteriyor.

Sanal sunucular ve masaüstü sistemler kurumsal alanda hızla yaygınlaşmasına bağlı olarak, bu makinelerin güvenliğini sağlamaya yönelik özelleşmiş çözümlere olan ihtiyaç artıyor. Kurumlar, bugüne kadar sanal makinelerin güvenliğini sağlamak için fiziksel makineler için üretilmiş geleneksel güvenlik çözümlerinden veya sağlayıcılar tarafından özel olarak kurgulanmış teknolojilerden faydalanıyorlardı. Ancak geleneksel güvenlik çözümleri sanal ortamlarda ideal performans dengesini sağlayamazken, özel kurgulanmış güvenlik sistemleri güvenlik açıklarını hedef alan çevrimiçi saldırılara karşı sanal sistemleri korumakta yetersiz kalıyor.

Her iki dünyanın en iyileri bir arada

Her iki dünyanın en iyileri bir arada

Her iki dünyanın en iyileri bir arada

F-Secure Security for Virtual and Cloud Environments, özel veya genel bulut üzerinde yer alan sanal makineleri zararlı yazılımlardan ve diğer siber tehditlerden korumak için tasarlandı. Ürün, sanal sistemlere yönelik proaktif davranış analizi ve istismar önleme sistemi sayesinde yeni nesil zararlı yazılımları ve saldırı girişimlerini etkin bir şekilde tanımlayarak engelleyebiliyor. Yüksek oranda sistem kaynağına ihtiyaç duyan zararlı yazılım tarama işlemi, sanal sistemlerin performansını etkilememek adına bu işe özel olarak kurgulanan F-Secure Scanning and Reputation Server tarafından gerçekleştiriliyor.

F-Secure tarafından sunulan sanal güvenlik çözümü, sanal masaüstü ve sunucuların mevcut sanallaştırma platformundan bir diğer sanallaştırma platformuna taşınması durumunda güvenlik çözümünün değiştirilmesi ihtiyacını da ortadan kaldırıyor.

Tüm platformlar kapsama alanında

F-Secure Security for Virtual and Cloud Environments, sanallaştırılmış ortamların yanı sıra, farklı özelliklere sahip fiziksel ve sanal makinelerin bir arada bulunduğu karma ortamlarda da kullanılabiliyor.

Ürün VMware, Citrix ve Microsoft Hyper-V dahil olmak üzere tüm yaygın sanallaştırma platformlarını destekliyor. Çözüme ait tüm parçalar merkezi olarak Policy Manager üzerinden yönetilebiliyor.

Okuyucu Yorumları