Facebook, Creative Labs'ı kapattı!

Facebook, ani bir kararla 2 yıl önce kurduğu bölümü ve bu uygulamaları "öldürdü"

Bu uygulamalar, artık yok!

İki yıl önce kurulduğu günden bu yana Creative Labs, Facebook'un en ilginç bölümlerinden biri haline gelmişti. Şirket bu birimde, inşa edilen yeni arayüzler ve etkileşim kalıplarını test etmek için bir dizi deneysel sosyal uygulama geliştiriyordu. Ancak yapılan deneylerin sonuna geldik: Facebook bugün söz konusu bölümün kepenklerini indirdi.

Bunun sonucu olarak bölümde yer alan uygulamalar da sonlandırılmaya başlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan bir Facebook sözcüsü "Başlatıldıklarından bu yana Slingshot, Riff ve Rooms gibi öğeleri Facebook'un iOS ve Android uygulamalarına dahil ettik. Biz zaten bir süredir bu uygulamaları güncellemiyorduk ve artık resmen App Store ve Google Play'den onları kaldırarak desteği sona erdirme kararı aldık" dedi.

Kaliforniya merkezli şirket Pazartesi günü Slingshot, Rooms ve Riff gibi uygulamaları mağazalardan çekerken, Creative Labs web sayfasını da yayından kaldırdı. Şirket yine de Instagram için Hyperlapse ve Layout gibi çabalarını desteklemeye devam edeceğini ifade ediyor. Bununla birlikte Slingshot ve Riff zaten indirmiş olanlar için çalışmaya devam edecek.

Okuyucu Yorumları