Facebook ikonlarına kadın eli değdi!

Belki farkında değilsiniz ama Facebook, kendi mini, anlamı çok büyük önemli bir değişiklik yaptı!

Facebook'ta anlamlı değişim!

Facebook'un tasarım yöneticisi Caitlin Winner, Medium üzerinde yayınladığı bir yazıyla Facebook arkadaşlık ikonlarındaki değişimi yorumladı. Winner, eski ikonlarda kadının, erkeğin gölgesinde kalmış gibi gösterildiğini, yenilenen tasarımla birlikte daha ön plana çıkarıldığını belirtti.

Kadınlara özel bir okulda eğitim gördüğünü belirten Winner, mevcut ikonlarda kadının bariz şekilde erkeğin arkasında bir gölge gibi gösterildiğini belirterek "Benim fikrim ikonları yenileyerek sert hatlar olmadan eşit büyüklükte iki silüet çizmek oldu" dedi.

Eski kadın ikonundaki "Darth Vader" kaskını kaldırarak, saçlara biraz daha detay verdiğini belirten tasarım yöneticisi, önceki ikonları bilinçli olarak bu şekilde tasarlandığını düşünmediğini, konuyu tamamen kendi bakış açısıyla değerlendirdiğini söyledi.

Gerçekleştirilen yeniliklerle birlikte Facebook, arkadaşlık talebi ikonlarında kadın simgesine öncelik vermiş oldu. Sosyal dev ayrıca grup ikonlarında da değişikliğe gidilerek kadın ikonunu ön plana çıkardı. Değişiklikler şu an için sadece Facebook'un mobil uygulamaları için geçerli durumda.

Okuyucu Yorumları