Facebook, videolarda Flash'ı bıraktı!

Yavaş yavaş ölen Flash'ı bırakıp HTML5'e geçen sitelere, dev bir site daha eklendi!

Flash'a son büyük tekme!

Flash'ın ölmek üzere olduğunun yeni bir işareti, Facebook'tan geldi. Sosyal platform, videoları bundan sonra varsayılan olarak HTML5 ile yükleyeceğini duyurdu.

Facebook, yaptığı açıklamada HTML5 video yürütücüsüne geçişin "geliştirmeyi kolaylaştıracağını" ve "kullanıcıların Facebook'taki video deneyimini iyileştireceğini" söyledi. Videoların HTML5 üzerinden oynatılması, biz kullanıcılar için daha hızlı videolar ve daha az sorun anlamına geliyor.

Sosyal ağ, HTML5'i geniş çaplı kullanıma sunmak için bugüne kadar beklemesinin nedeninin, eski işletim sistemlerinin ve tarayıcıların bu yeni web standardıyla iyi çalışmaması olduğunu söyledi. Facebook, sözlerine şöyle devam etti: "İşte bu yüzden, küçük bir grup haricinde HTML5'i tüm web tarayıcılarına varsayılan olarak sunmak için bugüne kadar bekledik."

Sadece birkaç hafta önce Flash'ın yapımcısı Adobe da Flash'ın kullanımını tavsiye etmediğini söylemiş, içerik sahiplerine HTML5 gibi daha yeni standartları kullanmalarını tavsiye etmişti.

Bununla birlikte Facebook, Flash'ı tamamen bırakmış değil çünkü sosyal dev, oyunlar için Flash platformunu kullanmaya devam edecek.

Okuyucu Yorumları