Facebook'tan Güvenlik Durumu Kontrolü kararı

Facebook, diğer ülkelerde yaşanan terör olaylarında neden Safety Check aracını hayata geçirmedi!

Facebook'tan açıklama geldi!

Facebook'un Güvenlik Durumu Kontrolü (Safety Check) aracını ilk kez Cuma günü Paris'te gerçekleştirilen terör saldırısından sonra kullanıma sunması eleştirileri de beraberinde getirdi.

Sosyal devin devreye soktuğu Güvenlik Durumu Kontrolü, afet sırasında arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle bağlantı kurmanızı sağlıyor. Olayların gerçekleştiği yere yakınsanız, arkadaşlarınıza güvende olduğunuzu bildirip, onların da güvende olup olmadıklarını kontrol edebiliyorsunuz. İyiyseniz, bunu arkadaşlarınıza ve sevdiklerinize hemen bildirmek için "Güvendeyim" düğmesine tıklamanız veya dokunmanız yeterli oluyor.

Ancak bu özelliğin son zamanlarda ülkemiz de dahil olmak üzere terör saldırılarına maruz kalan yerler için aktif duruma getirilmemesi ama Fransa saldırılarından hemen sonra yayına girmesi, Facebook'un ayrımcılık yaptığı söylentilerinin dile getirilmesine neden oldu.

Kullanıcılar, Paris'teki saldırılardan sonra destek amacıyla profil fotoğraflarının Fransız bayrağı renklerine dönüştürülebildiğini ancak Beyrut'ta gerçekleştirilen saldırılar için bu tarz bir filtrenin kullanıma sunulmadığını ifade ediyor. Facebook'un çifte standarttan vazgeçerek bu tarz filtreleri "etkilenen tüm uluslar" için geçerli duruma getirmesi isteniyor.

Tartışmaların ardından bir açıklama yapan Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Güvenlik Durumu Kontrolü'nün gelecekte daha sık kullanılacağı konusunda kullanıcılara güvence verdi. Aracın daha önce sadece doğal afetlerde hizmet verdiğini belirten Zuckerberg, Paris saldırısı ile birlikte, terör olaylarında da kullanılmaya başlandığını söyledi.

Facebook büyümeden sorumlu başkan yardımcısı Alex Schultzt ise yeni aracın yardımcı olunabilecek her yerde kullanılabilir olmasını istediklerini belirterek, kullanım alanını genişletmek adına şirket politikalarında değişikliğe gideceklerini söyledi.

Okuyucu Yorumları