FaceTime davası, Apple'ı fena vurdu!

Apple, uzun bir süredir devam eden FaceTime davasından büyük bir hüsranla ayrılıyor!

FaceTime davası, Apple'ı fena vurdu!

Apple, 2010'dan beri devam eden bir patent davasını artık resmi olarak kaybetti ve alınan kararla birlikte 302.4 milyon dolar ödemeye mahkum edildi. Reuters'de yer alan rapora göre Apple ve VirnetX arasında devam eden dava Eastern District of Texas'a bağlı bir federal jürinin aldığı kararın sonucunda Cupertinolu teknoloji devinin, VirnetX'e oldukça yüklü bir miktar ödemesi gerekecek.

Mahkemenin ulaştığı sonuca göre Apple, FaceTime'da kullandığı bazı teknolojiler yüzünden, aslında birçok kişi tarafından bir tür patent troll'ü olarak da nitelenen VirnetX'e zaten borçlanmış durumdaydı. Fakat Ağustos ayında görülen temyiz mahkemesinde yapılan bazı yeni değerlendirmelerle bu karara karşı çıkılmıştı.

Bloomberg'de yer alan habere göre söz konusu dava aslında şimdi de bitmiş değil. Zira ABD Temyiz Mahkemesi'nin konuyla ilgili vereceği yeni hüküm karşısında VirnetX'in orada da kazanması gerekecek ve ancak bunun ardından kendi patentleri için bir tazminat alabilecek.

Diğer yandan, bu davaların dışında VirnetX'in Apple'ı ayrıca daha yeni güvenlik özellikleri ve iMessage sistemi için de dava ettiğini hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları