FireFox 3 : Gran Paradiso Alpha 2 Hazır

Mozilla Vakfı'nın açık kaynak kodlu tarayıcısı FireFox'un 3. sürümünün 2. alphası denenmeye hazır

FireFox 3 Alpha 2

2. sürümü yeni çıkmışken 3. sürümü duyurulan, kod adı değiştirilen Mozilla Vakfı'nın açık kaynak kodlu Internet tarayıcısı FireFox, yeni adıyla Gran Paradiso'nun 2. alphası hazırlandı. İlk alpha sürümünden bu yana gelen eleştiri, öneri ve hata bildirimleri ile yeni bir alpha hazırlayan yazılımcılar çok iddialı bir şekilde geliyorlar.

Gecko 1.9 motoru üzerine hazırlanan yeni nesil tarayıcı her ne kadar ilk denemelerinden çok başarılı sonuçlar versede hala hazırlık aşamasında olduğu için yalnızca web uygulamaları geliştiricileri ve Mozilla Test Topluluğu tarafından indirilmesi önemle belirtiliyor. Halihazırda FireFox 2 kullanıcılarının bu sürüme geçmemeleri istenirken, geçenlerinde bu sürümün yalnızca test amaçlı, henüz tamamlanmamış bir uygulamam olduğunu göz önüne almaları isteniyor.

Bu sürümün sadece İngilizce versiyonu mevcut olup;

- Windows 2000 ve üstü işletim sistemi kullananlar burayı

- MacOSX kullananlar burayı

- Linux kullananlar ise burayı tıklayarak işletim sistemlerine uygun sürümü edinebilirler.

CHIP Online'ın Yorumu: Biz de uyarımızı yapalım. Bu sürümü yüklemenizi önermiyor ve final sürümünü beklemenizi tavsiye ediyoruz. Yine de indirmek kendi tasarrufunuzda ancak indirirseniz olası sorunlardan Chip Online ailesi olarak biz sorumlu değiliz.

Okuyucu Yorumları