Firefox'a, TV stick, klavye ve dahası geliyor

Firefox OS'lu telefonlar doğmadan öldü... Ama işletim sistemi, bu cihazlarda yaşamaya devam edecek!

Firefox OS onlarda yaşayacak!

Kısa bir süre önce Mozilla, Firefox OS destekli akıllı telefon projesine son verdiğini söylemişti. Ancak gelen yeni haberlere göre Firefox OS'u, telefonlarda olmasa da internete bağlı cihazlarda göreceğiz. Bir İspanyol sitesi olan Hipertextual'ın yayınladığı dokümanlara göre Mozilla, Firefox Pad, Stick, Hub ve Raspberry Pi destekli bir klavye ile yola devam edecek.

Ortaya çıkan bu dokümanlar, çok geçmeden Mozilla tarafında kabul edilmekte gecikmedi. Fakat Mozilla, bu çizimlerin erken konsept modelleri olduğu, geliştiricilerin çalışmalarına devam ettiğini de belirtti.


Sızan cihazlardan Firefox Stick, tahmin edilebileceği gibi HDMI üzerinden televizyon veya monitöre bağlanarak ona akıllı özellikler kazandıran bir cihaz olacak. Firefox Hub ise, evdeki cihazları birbirine bağlamak ve ev eğlencesini desteklemek adına atılan bir adım olarak kabul ediliyor. Bu Hub ile her eve bir web server kurmayı amaçlayan Mozilla, Firefox Pad ve Firefox Pi ile de farklı tatlar sunacak.

Bunlardan Firefox Pad, 10 inç boyutunda tasarlanan bir tablet biçiminde olacak. Ancak bu tablet, yalnızca web sörfünde kullanılacak. Mozilla her ne kadar bu tablet için "yalnızca web için" dese de, bu boyutta bir tabletten çok sayıda yeteneği bekleyebiliriz. Firefox Pi ise, Raspberry Pi desteği sunan bir klavye aparatı. Bir mini PC olarak bilinen Raspberry Pi'nin yeteneklerini klavye formunda sunacak olan Firefox Pi, üzerinde bir touchpad de bulunduruyor.

Mozilla'nın tüm bu ürünlerinin demosunu CES 2016'da yapmasını bekliyoruz.

Okuyucu Yorumları