Firmalar SP2 Konusunda Tereddütlü

Windows XP için Service Pack 2 içerisindeki iyileştirilmiş güvenlik fonksiyonları Amerikan firmaları tarafından çok fazla ilgi görmüyor. AssetMetrix, IT servis sağlayıcısın yaptığı bir araştırma bu güncellemenin firma bilgisayarlarının dörtte birinden daha az bir kısmında yüklü olduğunu ortaya koyd

Firmalar SP2 Konusunda Tereddütlü

Microsoft, geçtiğimiz sene Ağustos ayından itibaren download edilebilen Service Pack 2’yi Nisan ortasından itibaren internete bağlı bilgisayarlara otomatik olarak yükleyecek. Firmalar ve özel kullanıcılar şu ana kadar söz konusu güncellemenin yüklenmesini manuel olarak veya özel yazılımlar yardımıyla engelleyebiliyorlardı. Her iki yöntem de 12 Nisan’dan itibaren işe yaramayacaklar.

AssetMetrix’in 520 Amerikan firması ile yaptığı bir ankete göre IT sorumlularının yüzde 40’nın şu ana kadar servis paketinin yüklenmesini aktif olarak engelledikleri ortaya çıktı. Katılanların yüzde 50’inden fazlası ise güncelleme hakkında henüz bir karar vermemişler. Yaklaşık olarak yüzde yedilik bir oran ise güncellemeyi internetten indirmiş ve yüklemişler.
AssetMetrix, güncellenmemiş bir Windows XP’nin ileride uyum sorunlarını da beraberinde getirebileceği hakkında uyardı. Örneğin, Internet Explorer 7.0 için Service Pack 2 gerekiyor. Firmaların 12 Nisan’a kadar kullandıkları bilgisayarların güncelleme paketi ile sorun yaşayıp yaşamayacaklarını kontrol etmeleri gerekiyor.

Okuyucu Yorumları