Foto anketinden çıkan ilginç rakamlar...

Nikon, yaptığı araştırma ile, belki de bugüne dek kimsenin aklına gelmeyen bir detayı ortaya koydu.

En ilginç detay!

Nikon tarafından Avrupa çapında yapılan bir anket, çok ilginç detayları ortaya çıkartıyor. 12 Avrupa ülkesinden 12,259 kişi üzerinde yapılan araştırma sonucunda, çekilen fotoğrafların tam % 46,8'inin internet üzerinde yayınlandığını ortaya koyuyor.

Sadece İngilizler tarafından çekilen fotoğrafların %33'ü internette yayınlanırken, bunların %5,6'sı fotoğrafı çeken kişinin, kendi kendini çektiği fotoğraflar.

Kendi fotoğrafını kendin çek modasına uyup daha sonra bu kareleri internette yayınlamanın kralı ise, toplam fotoğrafların %34,2'si ile Ruslar. Avusturyalılar %24,9 ile ikinci sırada. Yani Ruslar ve Avusturyalılar, kendi fotoğraflarını çekip internette yayınlamak konusunda lider durumdalar.

Diğer bir bilgi ise fotoğraflarını yükleyen kişilerin, fotoğraflarının ne derece beğenildiğini sık sık kontrol ediyor olmaları...

İnternete fotoğraf mı göndereceksiniz? Okuyun...

İnternete fotoğraf mı göndereceksiniz? Okuyun...
Devlerden tavsiyeler...

Ancak internette fotoğraf yayınlamak için dikkat edilmesi gereken kurallar da var. Ve işin garibi, bu kurallar arasında kendi fotoğrafınızı göndermeyin gibi öneriler de yer alıyor. İşte fotoğraf devi Nikon'un fotoğraf yayınlamak isteyenlere önerileri:

  • Asla bir başkasının, utanmasına neden olacak herhangi bir fotoğrafını izin istemeden yayınlamayın.
  • Yayınladığınız fotoğrafların beğendikleriniz arasında olduğuna emin olun.
  • Ailenizin, patronunuzun ve arkadaşlarınızın bu fotoğraflara bakacağını unutmayın ve uygun olmayan fotoğrafları yayınlayamayacağınıza emin olun.
  • Sürekli kendi fotoğraflarınızı yayınlamayın ( böylece sizi "kendini beğenmiş" olarak görmeyeceklerdir)
Okuyucu Yorumları