Galaxy Alpha'yı da parça parça ettiler!

Parça parça edilme sırası şimdi de Galaxy Alpha'ya geldi. İşte telefonun içinden çıkan gerçekler!

Galaxy Alpha parça parça!

Herhangi bir cep telefonu ya da tablet almadan önce, hakkında birçok makale okumak gerekir. Akabinde videolar izlenir, teknik detaylar diğer cihazlarla karşılaştırılır. Her ne kadar mobil bir cihaz almadan önce yapılabilecek birçok şey olsa da hiçbir bilgi cihazın iç donanımını görmek kadar önemli olamaz.

iFixit ise yıllardır biz son kullanıcılara, başta mobil cihazlar olmak üzere, teknolojik cihazların ne şekilde bir araya getirildiğini ve ne derece tamire imkan sunduklarını gösteriyor. Bu sefer Samsung Galaxy Alpha'yı hedef tahtasına koyan firma, bizlere ilginç bilgiler vermeyi yine başardı. Bilindiği üzere Alpha IP67 suya dayanıklılık özelliğine sahip ama bu özellik yüzünden cihaz resmen yapıştırıcıya bulanmış halde karşımıza çıkıyor. Kolayca çıkarılabilen 1860mAh 7.17 Wh pili, Galaxy S5'e kıyasla pek mutlu edici olmasa da iPhone 6'nın 1810mAh piline bakıldığı zaman daha ziyade bu telefonla karşılaştırılacak bir ürünmüş gibi gözüküyor.

Birçok telefonun tamirinde en çok zorluk çıkartan ana menü tuşu, ne yazık ki Galaxy Alpha'da da ana gövde ayrıma işleminde büyük sorun çıkartıyor. Pek tabi ön ekranı çıkarmak da iFixit ekibine göre ayrı bir işkence zira cihaz üzerinde çok fazla yapışkan bulunuyor...

Sonuca baktığımızdaysa Galaxy Alpha, iFixit ekibinden 10 üzerinden beş gibi, ortalama sayılacak tamir edilebilirlik puanı almış durumda.

Okuyucu Yorumları