Galaxy Note 5, Galaxy Note 4 karşısında!

Samsung'un yeni tanıttığı Galaxy Note 5'i, geçen senenin Note 4'ünden farklı ne sunuyor?

Note 5, Note 4'e karşı!

Samsung'un henüz tanıttığı Galaxy Note 5, güçlü teknik özellikleriyle ve ekranıyla tam bir çoklu görev canavarı. Ancak geçen seneki Galaxy Note 4'ün de etkileyici özellikleri var, üstelik Gear VR'ı hızla çalıştırabiliyor. Peki, Galaxy Note 5 ile selefini karşılaştırırsak, ortaya ne gibi farklar çıkar?

Tasarım

Note 4, deri görünümlü plastik arka kapağa sahipken yeni Note, tasarım işini baştan ele alarak deri görünümünü çöpe atıyor. Arka yüzün hangi maddeden yapıldığı henüz belli değil, ancak cilalanmış metal gibi görünüyor. Ancak kullanılan malzeme, muhtemelen plastik.

Note 5'in arka kenarlarına, kolay tutuş için kavis kazandırılmış. Note 4'ün kenarlarında da kavis vardı ancak Note 5'teki kadar belirgin değildi.

S-Pen yazılımsal anlamda oldukça değişse de donanımsal olarak büyük bir değişiklik yok. Note 5'te kalemi kendinize doğru çekmek yerine, gövdeye doğru bastırıyorsunuz. Böylece kalemi daha kolay bir biçimde çıkarabiliyorsunuz. Kalemi çıkarır çıkarmaz, herhangi bir uygulama açmaya gerek kalmadan not almaya hemen başlayabiliyorsunuz.

Note 4'ün ölçüleri 153.5 x 78.6 x 8.5mm iken Note 5, 153.2 x 76.1 x 7.6mm ile biraz daha ince. Note 4'ün ağırlığı 176 gram, Note 5 ise 171 gram ile fark edilir derecede daha hafif.

Ekran

Ekran

Note 4, QHD (2560x1440) çözünürlüklü müthiş bir Super AMOLED ekranla geliyordu. Note 5, aynı yüksek çözünürlüğe ve ekrana sahip, ancak piksel yoğunluğu 515ppi yerine 518ppi ile bir miktar daha yüksek. İki cihazın da ekranı 5,7 inç olduğundan farkı görmek zor.

Teknik özellikler

Note 4, 2,7GHz dört çekirdekli işlemcisi ve 3GB RAM'i ile güçlü bir donanıma sahip. Note 5'teyse sekiz çekirdekli 64-bit'e hazır Exynos 7420 (2,17GHz) işlemci ve 4GB LPDDR4 RAM bulunuyor. Note 5'in çoklu görevde iddialı bir telefon olduğundan şüphe yok.

Kamera

Kamera

İki cihaz da 16MP'lik optik imaj dengeleme özellikli kameraya sahipler. Note 5, ön kameranın çözünürlüğünü Note 4'teki 3,7MP'lik kameradan 5MP'e yükseltiyor, dolayısıyla selfie çekme yetenekleri daha iyi.

Note 5, RAW desteği ve canlı akış işleviyle geliyor. Yani kameranızı özel YouTube kanalınız üzerinden canlı yayın yapmak için kullanabiliyorsunuz.

Pil

Pil

Note 5'in 3.000mAh kapasiteli pili, Note 4'ün 3.220mAh'lik pilinden biraz daha küçük. Ancak Note 5 biraz daha küçük ve daha fazla RAM'e sahip. Pilden yapılan fedakarlığın nedeni, bu değişiklikler olabilir.

Sonuç

Note 5, tasarımıyla çok daha çekici bir telefon. S-Pen ise artık daha kullanışlı. Cihazın pili küçülmüş olsa da henüz test edilmediğinden bu konuda konuşmak için erken. Galaxy Note 5, İyi bir çoklu görev cihazına sahip olmak isteyenlerin ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak kapasiteye sahip bir cihaz.

Okuyucu Yorumları