Galaxy S6 Edge'in kamerası, rakiplerini geçti

Galaxy S6 Edge'in kamerası, iPhone 6 Plus ve Galaxy Note 4 ile karşılaştırıldı! Sonuç...

S6 Edge'in kamerası testte!

Samsung'un yeni Galaxy S6 Edge'i, kamera testleriyle tanınan DxOMark'ın detaylı fotoğraf testlerinde ter döktü. Galaxy S5, çıkışının ardından bu testlerde ilk sıraya oturmuş, ancak kısa süre sonra yerini iPhone 6 ve 6 Plus'a teslim etmişti. Samsung, daha sonra Galaxy Note 4 ile liderliği tekrar eline aldı. Peki Galaxy S6 Edge'in kamerası, bu en üst seviye telefonlar arasında nerede yer alıyor?

Galaxy Note 4, iPhone 6 Plus ve iPhone 6'yla birlikte test edilen Galaxy S6 Edge, fotoğraf ve video testlerinde oldukça iyi sonuçlar verdi. Görüntü hatalarıyla ilgili fotoğraf testlerinde rakipleri arasında en düşük (yani en iyi) puan olan 79'u alan cihaz, flaş alanında 100 üzerinden 87, karlanmada 84 ve renkte 85 puan alabildi.

Galaxy S6 Edge'in kamerasının en çok öne çıktığı alanlar, doku (90 puan), otomatik odaklanma (94) ve kontrast (90) oldu. Cihaz video kaydında 96 gibi etkileyici bir puan almayı başardı (diğer ceplerin tümünden iyi). Samsung'un telefonu, yalnızca optik görsel dengelemede 100 üzerinden 59 puanla sınıfta kaldı.

Galaxy S6 Edge'in kamerası, rakiplerini geçti

Samsung, S6 ve S6 Edge'i tanıtırken, cihazların çok hızlı odaklandıklarını söylemişti. DxOMark, Galaxy S6 Edge'in hızlı otomatik odaklanma özelliğinden övgüyle bahsederek firmanın bu iddiasını doğrulamış oldu.

Testin detaylarını merak ediyorsanız, bu adrese göz atabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları