Galaxy S6'nın Exynos işlemcisi hız testinde

Samsung'un yeni amiral gemisinin kullanacağı Exynos işlemci, hız testinde 810 ile karşılaştırıldı!

Exynos, Snapdragon'a karşı!

Mart ayında ortaya çıkması beklenen Samsung Galaxy S6'nın hangi işlemciyle geleceği konusunda birçok tartışma var. Firmanın daha önceki telefonlarında Snapdragon işlemciye yer verdiği biliniyor. Ancak işlemcinin aşırı ısınma sorunları yaşadığı iddiaları doğruysa Samsung, yeni cihazında kendi ürettiği Exynos 7420 işlemcisini kullanabilir. Ya da firma, daha önce olduğu gibi farklı bölgeler için farklı işlemciye sahip modeller piyasaya sürebilir.

Softpedia'nın ortaya çıkardığı hız testi sonuçları ise merakları biraz olsun dindirebilir. Siteye göre Samsung'un kendi Exynos 7420 işlemcisi, GeekBench'te tek çekirdekte 1520, çoklu çekirdekte 5478 puan alabildi. Testte kullanılan cihazın bir Galaxy S6 prototipi olduğu, 3GB RAM'e ve 1,50GHz saat hızında çalışan işlemciye sahip olduğu bilgisi veriliyor.

Bu rakamlar tabi ki tek başına bir şey ifade etmiyor. Ancak Snapdragon 810'u kullanan, 2GB RAM'e sahip, 1,55GHz saat hızındaki LG G Flex 2'nin tek çekirdekte 1292, çoklu çekirdekte 3604 puan aldığını söylersek sanırız bir fikre sahip olabilirsiniz. Snapdragon 810'lu LG G Flex 2'nin her iki testte de Exynos'lu Galaxy S6'dan yavaş kaldığı gözleniyor.

Hızı belirleyen elbette birçok şey var ve hız testlerinin tek başına gerçek hayattaki deneyimi yansıtmaması olası. Ancak Samsung'un Qualcomm'un işlemcisini bir kenara bırakacağından endişelenenler, sanırız bu sonuçları gördükten sonra rahat bir nefes alacaklar.

Okuyucu Yorumları