Gate TR, Türkiye’de birinci yılını geride bıraktı

Türkiye operasyonlarında birinci yılını geride bırakan Gate TR'nin Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, borsanın ilk yılını değerlendirdi.

Gate TR, Türkiye’de birinci yılını geride bıraktı

Temmuz 2022'de küresel büyüme stratejisi izleyeceğini duyuran ve bu kapsamda Türkiye operasyonları için harekete geçen Gate.io birinci yılını geride bıraktı. Gate.io’nun Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, dolu dolu geçen yılı “Gate.io’nun küresel ve köklü değerlerini, Türkiye pazarı için yerelleştirdik. Bu da yatırımcıda karşılık buldu” ifadeleriyle özetledi.

2013'te kurulan Gate.io, CoinMarketCap verilerine göre dünyanın en büyük 10 kripto para borsası arasında yer alıyor ve bu yıl onuncu yaşını kutluyor. Bununla birlikte borsanın Türkiye ayağı Gate TR, 6 ayda %186 kullanıcı büyümesi yakaladı. Bu süreçte Türkiye'deki işlem hacmi de %113 arttı.

Kafkas Sönmez yaptığı değerlendirmede, “Gate.io, küresel çapta sevilen ve 2013'ten bu yana kesintisiz faaliyet gösteren, marka değeri güçlü bir kripto para borsası. Yerelleştirilmiş hizmet anlayışı, bu marka değeriyle ve aktif iletişim çalışmalarıyla bir araya geldiğinde, Gate TR için Türkiye pazarında hızlı bilinirlik artışı kaçınılmaz oldu” dedi.

Türkiye kripto sahnesi, 2023 boyunca dünyanın dört bir yanından kripto ekosisteminin önde gelen isimlerini misafir ettiği, küresel borsaların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklere de ev sahipliği yaptı. Blockchain Istanbul Week, BlockchainX Istanbul ve Synopsis Istanbul gibi önemli blokzinciri ve kripto etkinliklerinde yer aldıklarını dile getiren Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, “Gate TR olarak ülkemizdeki kripto meraklılarını, teknoloji gazetecilerini, blokzinciri ve merkeziyetsiz finans odaklı içerik üreticilerini önemsiyor, sektörün kanaat önderleriyle temas kurabileceğimiz tüm fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu etkinlikler, hem Gate TR’nin farklılaştığı noktaları ve inovatif ürünlerini ekosisteme tanıtmak hem de toplulukla kurduğumuz bağı güçlendirmek için önemli. Gate TR olarak yalnızca mevcut etkinliklerle katılmakla kalmıyor, özel etkinlikler de düzenliyoruz.” dedi.

Gate.io'nun küresel bir vizyonla blokzincirinin toplumsal fayda için de etkili bir araç olabileceğini kanıtlayan Gate Charity girişiminin Türkiye’yi sarsan 6 Şubat depreminde de aktif olduğunu hatırlatan Kafkas Sönmez, “Teknoloji şirketlerinin, sahip oldukları gücü herkes için en iyi olanı desteklemek için kullanması gerektiğine inanıyoruz. Kripto ve blokzinciri, dayanışma için güvenli ve verimli bir araç olabiliyor ki bunu 6 Şubat depremlerinde ispatladık” dedi.

Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, Türkiye'de son dönemde tekrar manşetlere taşınan kripto regülasyonuna ilişkin değerlendirmelerini de paylaştı. Sönmez, Türkiye’de tüm paydaşların ortaklaşa bir regülatif çerçeve oluşturmasının yerel piyasayı canlandıracağını, küresel borsaların dikkatini çekeceğini ve kullanıcı nezdinde de güven oluşturacağını vurguladı.

Kriptoya ilişkin regülasyonları finansal teknolojilerdeki regülasyonlarla karşılaştıran Kafkas Sönmez, “Fintekler dünyada olduğu gibi Türkiye’de de geleneksel çözümlere teknolojinin gücüyle daha rekabetçi çözümler sunmak için ortaya çıktı. Bu süreçte Türkiye finans otoritelerinin yapıcı düzenleme çalışmaları, rekabeti teşvik ederken sektörü büyüttü. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin yayımladığı son veriler, Türkiye’de aktif 672 fintek olduğunu gösteriyor. Bu büyüklükte regülasyonların payı yadsınamaz” dedi.