Google, Chromecast'i Android Tabanlı Google TV Olarak Yenileyecek

Google, Chromecast Ultra'nın yeni modelini, geride kalan 4 yılın ardından piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Peki, yeni Chromecast ne zaman ve nasıl gelecek?

Google, 4 yıl sonra yeniliyor

Google'ın Chromecast'i yenilemesinin üzerinden neredeyse 1 sene, Chromecast Ultra'yı resmen duyurmasından beri ise yaklaşık 4 yıl geçti. Ve şimdilerde Google, Chromecast için yeni bir hamle daha yapma hazırlığında. 9to5Google'da yayınlanan yeni bir rapora göre, Google, Chromecast'i Android TV tabanlı bir alternatifle değiştirmeyi düşünüyor.

Google, Chromecast Ultra'yı 2016'da piyasaya sürmüştü. HDR ve Dolby Vision desteği bulunduran bu cihaza henüz bir halef gelmiş değil. Ancak Google'ın bu sene içinde Chromecast Ultra'nın varisini, Android TV tabanlı olarak duyurmayı planladığı ortaya çıktı.

Yine geçtiğimiz günlerde de Google'ın Android TV platformunu Google TV olarak yeniden markalaştırmayı düşündüğüne yönelik haberler ortaya çıkmıştı.

Google'ın yeni Chromecast'i ne zaman piyasaya çıkartacağı henüz belli değil. Ancak yaz ayları için planlandığını söyleyebiliriz. Elbette mevcut koşullar göz önüne alındığında, bir süre erteleme olması kuvvetle muhtemel.

Okuyucu Yorumları