Google, NASA efsanesinin peşinde!

Google, çoğu zaman kötü anılarla anılan dev bir efsaneyi eline geçirmek üzere...

Google, efsanenin peşinde!

Google, ünlü "Hangar One"a ev sahipliği yapan hava alanını, NASA'dan kiralıyor. Yaklaşık 32.375 metrekare büyüklüğündeki hava aracı hangarı, 1933'te kurulmuştu ve şu anda Silicon Vadisi'nin en bilindik simgelerinden biri.

NASA, Google'ın Planetary Venturec LLC şubesinin bu hangarı almayı ve şu anda zaten Google yöneticileri tarafından kullanılan Moffett Federal Havaalanı'nı işletmeyi planladığını açıkladı.

Anlaşma için pazarlıklar sürmekte ancak eğer bu anlaşma tamamlanır ise, Google'ın özel jet filosu için daha iyi bir kira ücretine dönüşebilir. Tabii ki NASA'nın tahminen son 20 yıldır pek kullanmadığı bir mülk üzerinden para kazanmış olacağını da belirtmek lazım. Daha da önemli olan nokta ise, Google ve uzay araştırma merkezi arasındaki ilişkilerin güçlenmesi için bir araç olabilir bu hangar... Google zaten NASA Ames arazisinde 161.875 metrekare alan kiralamış ve yaklaşık 111.485 metrekare boyutlarında bir Araştırma ve Geliştirme binası kurma izni almış durumda. NASA ve Google, ayrıca, dünyanın ilk kuantum bilgisayarının testi için de beraber çalışıyor.

NASA, Hangar One'ı 1994 tarihinde almıştı ve o tarihten itibaren bu hangar NASA için sorundan başka bir şey olmadı. 1997'te hangarda zehirli PCB'lerin bulunduğunu öğrenen NASA, hangarı güvenlik altına almış ve insanların kullanımına kapatmıştı. Bu anlaşmanın bir parçası olarak Google, Hangar One'ı kullanılabilir hale getirmekle kalmayacak, bunun yanında diğer iki Moffet hangarını da kullanıma açacak, arazi üstünde bir eğitim binası kuracak ve hatta NASA'nın golf sahasını da geliştirecek.

"Anlaşma, NASA'nın kaynaklarını temel görevlere odaklamasını sağlayacak ve Moffet Field'ın federal kullanımını da koruyacak." NASA'nın basın açıklamasında kullandığı cümlelerden biri bu. Google'ın e-posta yolu ile yaptığı açıklama ise, firmanın "Moffet Federal Havaalanı mirasını korumak için" GSA ve NASA ile çalışmaktan mutlu olduğunu söylüyor...

Okuyucu Yorumları