Google, Pixel 7 ve Pixel 7 Pro telefonlarını resmi olarak tanıttı

Google, beklenen Pixel 7 ve Pixel 7 Pro telefonlarını resmi olarak tanıttı. Her iki telefonun özellikleri ve fiyatları haberimizde...

Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro resmi olarak tanıtıldı

Google, Tensor G2 çipinden güç alan, geliştirilmiş bir kamera ve üç renk seçeneği ile Pixel 7 ve Pixel 7 Pro'yu tanıttı. Pixel 7 serisi, Google'ın Tensor çipini kullanan ilk telefonu olan öncülü Pixel 6'ya oldukça benziyor.

Pixel 7 ve 7 Pro, sırasıyla 6,3 inç ve 6,7 inç FHD ekran ve maksimum 1.400 nit parlaklık ile birlikte geliyor. Pixel 7 Pro ayrıca 10-120 Hz değişken yenileme hızına sahip. Telefonlar alüminyumdan ve geri dönüştürülmüş malzemeden üretiliyor. Pixel 7, Pixel 7 Pro'ya benzer şekilde Snow, Obsidian ve Lemongrass olmak üzere üç renkte geliyor. Ancak Pro modeli Lemongrass'ı Hazel ile değiştiriyor.

Pixel 7 serisi, uygulamaların, simgelerin ve duvar kağıtlarının özelleştirilmesini artıran Android 13 ile geliyor. Telefonlar ayrıca 72 saate kadar dayandığı iddia edilen bir pile sahip. Ek olarak, Pixel 7, 8X zum sunarken, Pixel 7 Pro 30 kata kadar büyütme yapabiliyor. Google, tanıtımda şunları söyledi: "Pixel 7 için özel 2x telefoto lense ve Pixel 7 Pro için 10x telefoto lense benzer optik kalite elde ettik. Böylece yüksek kaliteyi korurken çekiminizi birden fazla büyütmede yaratıcı bir şekilde çerçeveleme esnekliğine sahip olacaksınız."

Google, yeni Google Pixel telefonları için bulanık resimleri düzenleyebilen özel bir Fotoğraf Bulanıklığı Giderme özelliği sunuyor. Kullanıcılar ayrıca Magic Eraser aracıyla fotoğraflarındaki dikkat dağıtıcı unsurları düzenleyebiliyor.Kullanıcılar ayrıca Sinematik Bulanıklaştırma özelliğine de sahip ve videoları 10 bit HDR olarak kaydedebiliyorlar.

Yeni Pixel 7’ler, geçen yıl duyurulan Direct My Call özelliğinin geliştirilmiş bir sürümüyle birlikte geliyor; burada kullanıcılar artık sık aranan işletmeleri için önceden hazırlanmış bir menü seçenekleri listesi görebiliyor. Daha önce, Direct My Call özelliği, kullanıcıların içeriği hatırlamadan işlem yapmalarını sağlamak için farklı uzantıları ve otomatik mesajları gerçek zamanlı olarak yazıya döküyordu.

Pixel 7 ve Pixel 7 Pro, sırasıyla 599 dolar ve 899 dolarlık bir başlangıç ​​fiyatına sahip. Dün başlayan ön siparişler, 13 Ekim 2022'de ABD'nin önde gelen taşıyıcıları aracılığı ile sahiplerine ulaşacak. Norveç, Danimarka, Hollanda ve İsveç gibi ülkeler de Pixel telefonlara ilk kez erişebilecek.