Google Play'e Yeni Ödeme Seçenekleri!

Google, mobil uygulama mağazası Play Store için yeni üyelik ve ödeme seçenekleri sunmaya başlıyor!

Google Play'e yeni ödeme seçenekleri!

Google'ın mobil işletim sistemi Android, 10 telefonun neredeyse 9'unda kullanılıyor. Bu güçlü konumunu korumak isteyen teknoloji devi, uygulama mağazasına yeni ödeme seçenekleri ekliyor.

Google'ın San Francisco'daki bir yazılım geliştime etkinliğinde söylediklerine göre Google Play, uygulama müşterilerine yeni üyelik ve ödeme yolları sunacak. Örneğin uygulama geliştiricileri, üyelikler için tanıtım amaçlı farklı fiyatlar belirleyebilecekler; ilk birkaç ay boyunca 1 dolar talep edip, daha sonra normal üyelik ücretine dönmek gibi.

Firma, gelişmekte olan bölgelerdeki kullanıcıların Google Play'de ödeme yapmalarını kolaylaştırmak üzere çalıştığını da söylüyor. Bu kapsamda "taşıyıcı üzerinden direkt faturalama" işlevini genişleten Google, bu seçenek üzerinden kredi kartı yerine telefon faturası üzerinden ödeme yapmayı mümkün hale getiriyor. 2010'da sunulmaya başlanan bu işlev, artık Malezya, Kuveyt ve Vietnam gibi ülkelerde de sunuluyor.

Google'ın bu hamleleri, teknoloji devlerinin gelişmekte olan ülkelerde kullanıcı tabanını genişletmeye çalıştığı şu dönemde önem taşıyor.

Okuyucu Yorumları