Google'dan Telefon Bağımlılığını Azaltan 3 Uygulama

Google, yeni uygulamalarıyla telefon bağımlılığını azaltmak için ilginç yollar sunuyor!

Google'dan 3 yeni uygulama

Google, telefonla geçirdiğiniz zamanı "Dijital Refah" gibi işlevlerle bir süredir kontrol altına almanıza yardımcı olmaya çalışıyor. Son eklenen Focus modu, gibi işlevlerden sonra firma şimdi üç yeni uygulama yayınladı:

  • Envelope
  • Activity Bubbles
  • Screen Stopwatch.

Google'dan Telefon Bağımlılığını Azaltan 3 Uygulama
Activity Bubbles (solda) ve Screen Stopwatch (sağda)

Şu an sadece Pixel 3a'da desteklenen Envelope, telefonu sadece temel işlevleri görebilen bir cihaza dönüştürüyor. İşlevin çalışma şekli oldukça ilginç çünkü telefonu gerçek bir zarfa koyup, Pixel 3a'yı zarfın içerisine koymanız gerekiyor. Bunu yaptığınızda ana kamera ve parmak izi tarayıcısı dışarıda kalıyor. Zarftaki telefon ile arama yapabiliyor, saate bakabiliyor, fotoğraf ve video kaydedebiliyorsunuz ancak hepsinin bazı dezavantajları bulunuyor. Envelope'un nasıl çalıştığını aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Activity Bubbles, telefon kullanımınızı baloncuklar yoluyla anlatmaya çalışıyor. Canlı duvar kağıdı olarak görüntülenen baloncukların boyutu, telefonu ne kadar çok kullanırsanız, o kadar büyüyor. Telefonun kilidini açtığınız andan sonrası, telefon kullanımı olarak sayılıyor.

Son olarak Screen Stopwatch da benzer bir iş yapıyor ve telefonu ne kadar süreyle kullandığınızı gösteriyor. Telefonun kilidini açtığınız andan sonrası, telefon kullanımı olarak sayılıyor ve kullanım süresi, yine canlı duvar kağıdı olarak gösteriliyor.

Google'ın bir kenarda durmayıp farklı deneyimler sunmak için çaba göstermesi güzel. Telefon kullanımını kontrol altına almak ve Instagram'ı saatlerce kaydırmanın size bir şey katmadığını fark etmek, bu çabalara rağmen elbette yine size düşüyor.

Okuyucu Yorumları