Google ve Tesla Porto Riko için el ele veriyor...

Fırtınanın ardından Google ve Tesla Porto Riko'ya yardımcı olacak...

Google ve Tesla el ele veriyor

Porto Riko ve halkı Maria Kasırgası'nın yıkıcı etkilerinden sallanmaya devam etmekte ve Dünya'nın en büyük teknoloji firmalarından ikisi, bölgeye tekrar enerji sağlamayı hedefliyor

Bu firmaların ilki, Porto Riko'dan geçici bir izni yeni almış olan Google olmakta. Firma, devasa balonlardan oluşan Project Loon teknolojisi ile ülke için bir acil durum hücresel ağı kuracak. Porto Rikolular hayatlarını tekrar düzene koymaya çalışırken bu veri hizmeti hayati önem taşıyabilir. En son sayılara göre adadaki hücresel alanların %83'ü hâlâ hizmet dışı durumunda. Google'ın Project Loon için yapması gereken tek şey ise kendisine ortak olarak bir telekom firması bulmak.

Enerji söz konusu olduğunda ise devreye Tesla'nın patronu Elon Musk ve firmasının tasarladığı güneş enerjisi hattı girmekte. Girişimcinin Twitter üzerinde söylediğine göre daha küçük adalarda uygulanan projelerin ölçeği büyültülebilmekte.

Porto Riko yöneticisi Ricardo Rossello da bu fikri beğenmiş durumda ancak Tesla'nın SolarCity firmasının çalışmalara başlamasından önce bazı düzenleme ve politik çabaların tamamlanması gerekiyor. Şu anda ada sakinlerinin sadece %10'u elektriğe sahip durumda.

Musk, Tesla'nın SolarCity bataryalarının bazılarını Porto Riko'ya gönderme sözü vermiş ve hatta, adaya yardım için daha fazla kaynağın ayrılması adına Tesla'nın elektrikli kamyonunun tanıtım tarihini ertelemiş durumda.

Okuyucu Yorumları