Google'In 2019 Yol Haritası Göründü

Google'ın 2019'da duyurmayı planladığı uygun fiyatlı akıllı telefonu, akıllı saati ve daha fazlası bu raporda görüldü!

İşte Google'ın 2019 raporu!

Google'ın donanıma verdiği önem giderek yükseliyor- bir zamanlar arama motoru devi olarak tanımladığımız şirket artık Google Pixel akıllı telefon markası ve Google Home akıllı hoparlör serisi gibi ürünlerle yazılımda olduğu kadar donanımda da önemli bir iş hacmine sahip. 2019 yılı ise Google için tüm bu gidişatın giderek hızlanacağı bir yıl olacak gibi görünüyor.

Japonya'nın tanınmış yayınları arasında bulunan Nikkei, "şirketin planları ile aşina olan kaynaklardan" aldığı bilgilere göre Google donanım alanında yeni ürünleri piyasaya sunarak piyasadaki gelişmesini sürdürecek. Bu ürünlere uzun zamandır dedikodularını duyduğumuz Google markalı bir akıllı saat de dahil.

Pixel Watch ile ilgili söylentiler uzun bir zamandır teknoloji gündeminde yer alıyor. Teknoloji devinin akıllı saat üreticisi konumunda bulunan Fossil'den 40 milyon dolar değerinde teknoloji alımı yapması, firmanın bir akıllı saat üretmesine kesin gözüyle bakılmasına sebep oldu.

Nikkei'nin makalesi daha önce Pixel 3a Lite ismiyle de söylentilere konu olan uygun fiyatlı Google Pixel akıllı telefon modelinden de bahsediyor. Google, bu hamlesini daha erken bir tarihe alarak Apple'ın en yeni akıllı telefon serisindeki en uygun fiyatlı model konumunda olan iPhone XR modelinden daha düşük fiyat etiketi ile sunmayı planlıyor.

Nikkei'nin raporu Pixel 3a Lite üzerinde yoğunlaşsa da cihaz hakkında daha önce duymadığımız bir detaya yer vermiyor. Rapor ayrıca Google'ın Home serisi akıllı hoparlörlerine katılacak yeni bir akıllı hoparlör ürününü sunmayı planladığını öne sürüyor ve Google'ın bunun yanı sıra 2014 yılında satın aldığı akıllı ev güvenliği şirketi Nest tarafından üretileceği söylenen bir web kamerasını da ürün kataloğuna ekleyeceğini iddia ediyor.

Nikkei'nin raporu, Pixel 4 hakkında da alışıldığın dışında bir gelişme olmayacağının altını çiziyor. Google'ın bir sonraki Pixel modeli, önceki üç nesilde de olduğu gibi Ekim ayında düzenlenecek bir etkinlikle tanıtılacak.

Google'ın tüm bu konular hakkında henüz resmi bir açıklaması bulunmuyor ancak sayısı giderek artan söylentilerin birbirlerine olan paralelliği, Google'ın yol haritasını ortaya koyuyor. Teknoloji şirketinin bu yıl içerisinde tanıtması beklenen Google Pixel 3 Lite, Pixel Watch ve geliştirilmiş bir Home akıllı hoparlörü hakkında daha fazla bilginin yakın zamanda ortaya çıkmasını bekliyor olacağız.

Okuyucu Yorumları