Google'ın drone'lu teslimat hizmeti geliyor!

Google, sadece iki sene sonra evinizin kapısına kadar "uçmayı" planlıyor!

Google "kapınıza" gelecek!

Google, 2017'de drone'larla teslimat yapma planlarını Washington'daki bir hava trafiği kontrol konferansında ortaya çıkardı.

Project Wing olarak bilinen ve ilk olarak 2014'te bahsi geçen proje, tamamen otomatik olarak çalışan drone'larla havadan dağıtım yapmayı amaçlıyor. Yukarıdaki videoda da izleyebileceğiniz üzere testler, Avustralya'da yapmaya başlandı bile.

Amazon'un benzer planları ortaya çıktığından Google'ın bu alana adım atması hiç şaşırtıcı değil. Google'ın dağıtımı yerden yapan hizmeti Google Express, drone'lar sayesinde menzilini uzatıp, geçiş sürelerini kısaltabilir.

Project Wing'in diğer drone'la teslimat projelerinden bir farkı var. Videoda gösterilen araçlar, alıştığımız "helikopter" tasarımlı drone'ların aksine, yukarıya bakan kanatlara sahip bir tasarıma sahipler. Bir başka fark, Project Wing'in yükünü bir ip yardımıyla bırakıyor olması. Bu özellik, uçağın yol açabileceği tehlikeleri ortadan kaldırmak üzere geliştirilmiş olabilir.

Google ve Amazon gibi firmaların teslimat drone'larını gerçeğe dönüştürmesinin önündeki en önemli engel ise, onları hava trafik kontrolü kuralları ve standartlarına uygun hale getirmek. Bu durumdan etkilenmemiş görünen Google, drone'larını 2017'de havalandırmayı planlıyor.

Okuyucu Yorumları