HDD'ler çok yakında tarih mi olacak?

SSD'ler daha hızlı, ince ve sağlam... Ve pahalı... Ama büyük müjde yakında gelebilir!

SSD'ler için dönüm noktası!

Katı hal sürücüler, yani SSD'ler pek çok alanda sabit disklere göre performans gösteriyor. Peki, hala neden HDD kullanıyoruz o halde? Bu sorunun cevabı çok basit: Çünkü SSD'lere göre çok daha ucuzlar. Evet, SSD'ler daha hızlı, daha ince ve daha zor hasar alıyor fakat aynı zamanda daha pahalı. Zaten HDD'lerin elinde bir tek bu kaldı diyebiliriz. Akabinde HDD'ler de tarihin tozlu sayfaları arasındaki yerini alacak. Gelen bir rapora göre ise bu çok da uzak değil.

TrendForce'un hazırladığı rapora göre SSD'lerin dönemi çok yakında başlıyor. Küçük kapasitelere bile dünya kadar para biçen SSD markaları, çok yakında çok daha makul fiyatlarla rafları dolduracak. Bunun eğilimini gözlemleyen TrendForce, hazırladığı raporda SSD'lerin 2012 yılında Gigabyte başına 99 cent biçtiğini, bunun şu an 39 cent'e kadar düştüğünü söylüyor. Bu da çok yakında SSD'lerin fiyatlarının çok daha makul seviyeye ineceğine bir işaret niteliğinde. Buna karşın HDD'lerin fiyatlarında ise herhangi bir düşüş eğilimi yok.

TrendForce'un tahminlerine göre 2017 yılında 256 GB'lık bir SSD ile HDD'nin fiyatı eşdeğer olacak. Bunu bekleyip göreceğiz, ancak bizce 2017 yılından biraz daha sarkar gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları