Herkesin kullandığı özellik Twitter'ın oldu!

Başta Facebook olmak üzere pek çok internet devinin kullandığı bu özellik, artık tek bir isme ait!

Herkesin kullandığı onun oldu

Bir süredir alabilmek için yasal bir mücadele sürdürdüğü "pull-to-refresh" (güncellemek için çekin) özelliğine ait patent hakkı, sonunda Twitter'ın oldu. Şirket günümüzde akıllı telefonlarda oldukça yaygın olarak kullanılan bu fonksiyonun haklarını 2010 yılında satın aldığı Tweetie adlı uygulama ile birlikte devralmıştı. Örneğin Facebook uygulamasında, haber kaynağını güncellemek için ekrandaki görüntüyü aşağıya doğru çekmemiz, bu patentin kapsama alanına giriyor.

Twitter tarafından yapılan açıklamada söz konusu özelliğin yaygın olarak kullanıldığının bilindiği ve şirketin "pull to refresh" fonksiyonunu kullanan geliştirici ve markalar için herhangi bir yasal yola başvurma niyetinde olmadığı belirtildi. "Sen benim patentimi çiğnedin" kavgalarının gırla gittiği bir dönemde Twitter'ın bu yaklaşımı, biz e gerçekten alkışı hak ediyor.

Twitter geçtiğimiz yıl başlattığı bir uygulama ile bünyesinde çalışan mühendislerin Twitter için geliştirdikleri ve patentini aldıkları yenilikler için sadece "savunma" amaçlı olarak hareket edeceğini açıklamış, çalışanlarının icatları üzerinde daha fazla hak sahibi olabilmelerine olanak sağlamıştı.

Okuyucu Yorumları