Honda E Prototype Tanıtımı Yaklaşıyor

Honda, 200 km menzilli elektrikli E Prototype aracını tanıtmaya hazırlanıyor.

Honda, E Prototype'ı tanıtacak!

Honda'nın Urban EV konsepti artık yola çıkmaya neredeyse hazır. Ocak ayında ön gösteriminin yapıldığı gibi otomobil üreticisi, şehir odaklı elektrikli arabasının "gösterimi" olan Honda E Prototype'ı tanıttı. Bu daha iyileştirilmiş sürümü konsept arabanın renkli görüntüsüne sahip değil ancak 2017 tasarımının ruhuna büyük oranda sadık kalıyor ve kameralar, daha az aerodinamik olan aynaların yerini alıyor.

Ayrıca tamamlanmış olan otomobilin performansı hakkında da daha açık bir fikre sahibiz. E Prototype, şehir odaklı hedefine uygun bir şekilde göreceli olarak kısa olan "200 kilometrenin üzerinde" menzile sahip. Buna karşın yüzde 80 şarja sadece 30 dakikada ulaşabilen hızlı bir şarj süresi sunuyor.

İç tasarım ise daha önceki gösterim sayesinde oldukça tanıdık. Hatırlatma yapmak gerekirse, tasarımın nostalji ve modern teknoloji arasında yer aldığı söylenebilir. Dijital bir araç grubu, geniş bir dokunmatik ekrana sahip infotainment sistemi ve kameraya bağlı arka görüş aynası bulunuyor ancak klima ve radyo için fiziksel kontroller de bulunuyor. Tabi ki bol miktarda ahşap kaplama da bulunuyor.

Honda, E Prototype'ı 5 Mart tarihinde Geneva Motor Show'da gösterecek ve 2019 yılının ilerleyen dönemlerinde üretime başlamayı planlıyor. Araç temel olarak Avrupa'yı hedef alıyor ancak sınırlı yayım ile bile kısa bir süre öncesine kadar hibrid ve yakıt hücreli araçlara odaklanan firma için bunun hâlâ büyük bir adım olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Okuyucu Yorumları