HTC: Asus bizi satın almıyor!

Tayvanlı cep devi HTC'nin bir başka teknoloji devi tarafından satın alınacağı doğru mu?

HTC'den beklenen açıklama!

Zor günler geçiren Tayvanlı cep üreticisi HTC, Tayvan merkezli bir başka dev olan Asus tarafından satın alınacağı iddialarını reddetti.

Asus yönetim kurulu başkanı Jonney Shih, Cuma günü yapılan hissedarlar toplantısında bu iddiayı yalanlamamış, söylentilerin güçlenmesine yol açmıştı. Firma daha sonra HTC'ye herhangi bir resmi teklifte bulunmadığını söylese de, bu yeterli olmadı. Söylentilerin dinmemesi üzerine HTC'den de bir açıklama geldi.

HTC, yaptığı açıklamada "bu haberleri şiddetle yalanlıyoruz" dedi ve Asus'la görüşmediklerini, herhangi bir satın almanın da sözkonusu olmadığını söyledi.

HTC, HTC One, One M8 ve son olarak One M9 gibi piyasanın en iyi telefonlarını üretmiş olsa da gelir ve kar anlamında son birkaç senedir sıkıntı yaşıyor. Bununla birlikte firma, bu sene önemli adımlar atmış, Peter Chou'nun yerine Cher Wang'ı getirmiş, Chou'yu genel başkanlıktan ürün geliştirme bölümünün başına çekmişti. Farklı ürün alanlarına da açılan HTC, sanal gerçeklik gözlüklerini ve kamerasını göstermişti. Ancak HTC, ürünlerinin yüksek kalitesine rağmen Samsung, Lenovo, Huawei, Xiaomi gibi firmaların gerisinde kalmaya devam ediyor.

Okuyucu Yorumları