HTML5 ile tarayıcıda StarCraft keyfi!

StarCraft'i HTML5 sürümüyle, doğrudan tarayıcı üzerinde oynayın. İşte indirme bağlantısı...

HTML5 ile StarCraft keyfi!

Uzayda geçen ve üç ırkın savaşı üzerine kurulu StarCraft, 1999 yılında piyasaya sürülmüştü. Efsanevi oyunun orijinal sürümü, HTML5 teknolojisi sayesinde artık tarayıcı üzerinden de oynanabiliyor.

'Ryuta' isimli bir kullanıcı GitHub üzerine internet tarayıcısı üzerinde çalışabilecek bir StarCraft sürümü yüklemiş durumda. Hiçbir kurulum gerektirmeyen oyun yeterince kapsamlı olmasa da seviyelerin sadece demo sürümlerinin oynanabilmesini sağlıyor. Rutya, orijinal StarCraft ile aynı hile kodlarını da oyuna dahil ettiğini belirtiyor.

Oyunun HTML5 sürümü ile ilgili tek sorun yapımcı şirket Blizzard ile meydana gelebilecek muhtemel bir telif hakkı sıkıntısı. Zira oyunda izinsiz olarak şirkete ait varlıklar ve ses dosyaları kullanılmış durumda. Blizzard geçmişte de kendi markalarını kullanan bazı projelerin sonlandırılmasını sağlamıştı.

StarCraft'ın tarayıcı sürümünü oynamak için buraya tıklayarak gerekli zip dosyasını indirin. Daha sonra dosyayı masaüstüne açın ve klasör içerisindeki index.html dosyasını çalıştırın...

Okuyucu Yorumları